search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 06:48
MENU CLOSE

Μητσοτάκης στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ: «Το 41% δεν επιτρέπει υπερφίαλες συμπεριφορές, μηδενίστηκε το κοντέρ στις εκλογές» – Αιχμές για ΣΥΡΙΖΑ

20.11.2023 18:44
mitsotakis-politiki-epitropi

Με τη φράση «έλα, Συρεγγέλα, αλλά… όχι με φόρα», ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποδέχθηκε τη νέα γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος, Μαρία Συρεγγέλα, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής.

Ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη νέα γραμματέα του κόμματος, που αντικαθιστά τον Παύλο Μαρινάκη, ως «σάρκα εκ της σαρκός» της ΝΔ και εξέφρασε την ικανοποίησή του που στα 50α γενέθλια του κόμματος την ανώτατη αυτή κομματική θέση αναλαμβάνει μια γυναίκα. Ταυτόχρονα, ωστόσο, έθεσε το κόμμα σε… μερική προεκλογική ετοιμότητα, τονίζοντας ότι οι ευρωεκλογές του καλοκαιριού του 2024 αποτελούν μια επίσης μείζονα πολιτική διαδικασία και υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ θα πρέπει να τις κερδίσει.

Μάλιστα, κάνοντας αντιπαραβολή με το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ότι όσο η βάση και τα στελέχη της ΝΔ είναι ενωμένα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την κυριαρχία του κόμματος στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Και, κάπου εκεί, άφησε και αιχμές για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «τσακώνονται αν ο αρχηγός τους είναι Τραμπ ή Μπέπε Γκρίλο», ενώ στάθηκε και στην εσωκομματική αντιπαράθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, κάνοντας λόγο για… μαξιλαροπόλεμο. Κάλεσε ωστόσο τα στελέχη της ΝΔ να μην ασχολούνται ιδιαίτερα με το τι συμβαίνει στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τα πυρά του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ δεν ξέφυγε ούτε το ΠΑΣΟΚ, για το οποίο είπε ότι έχει μπει σε φάση μηδενιστικής αντιπολίτευσης, και επισήμανε ότι «είμαι υπερήφανος που είμαι πρόεδρος του πιο ισχυρού κεντροδεξιού κόμματος της Ευρώπης. Όσο είμαστε ενωμένοι στη ΝΔ δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα».

Κατά τα λοιπά, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή, το οποίο χαρακτήρισε ως «μία μεγάλη εθνική πρωτοβουλία κατά της φοροδιαφυγής» και ως ένα «πιο δίκαιο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών». Τόνισε, δε, ότι το νομοσχέδιο συνοδεύεται από μία ακόμη προεκλογική δέσμευση που γίνεται πράξη ένα χρόνο νωρίτερα, τη σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ωστόσο υπογράμμισε ότι «είναι μία παρέμβαση δίκαιη, ευθυγραμμισμένη με τον πολιτικό μας λόγο. Μία παρέμβαση τολμηρή μεταρρυθμιστική, από την οποία δεν θα υποχωρήσουμε. Θα την κάνουμε πράξη».

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι «στην πρώτη τετραετία εστιάσαμε στην επούλωση των πληγών μετά την καταστροφική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το έργο μας πλέον είναι δυσκολότερο. Στην καινούργια περίοδο το στοίχημα είναι να εντοπίσουμε και ξεριζώσουμε τις αιτίες των κρίσεων», προσθέτοντας ότι «όπλο μας οι τολμηρές μεταρρυθμίσεις με γενναίες τομές και πολυδιάστατες παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής» και ότι «έχουμε την πολιτική βούληση και το σθένος να προχωρήσουμε, αλλά κυρίως την αυξημένη αποδοχή των πολιτών, όπως καταγράφηκε στις δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις».

Πάντως, τόνισε ότι «το 41% δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή, αλλά με αυξημένη ευθύνη. Ούτε άλλοθι για λάθη» υπογραμμίζοντας ότι «το ποσοστό αυτό δεν επιτρέπει υπερφίαλες συμπεριφορές γιατί το κοντέρ μηδενίστηκε στις εκλογές, και επισημαίνοντας στα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος ότι «ο λόγος μας πρέπει να είναι σαφής, ουσιαστικός, αλλά κυρίως μετρημένος», ενώ σημείωσε ότι βασικός μας αντίπαλος είναι η ακρίβεια υπογράμμισε ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι μπανανία» και πως θα αυξηθούν οι έλεγχοι. Επίσης, αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, κυρίως υπέρ των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, καθώς και στο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, ύψους 352 εκατ. ευρώ, για 2,3 εκατ. δικαιούχους, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα αλλά και στα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.

Προανήγγειλε επίσης ότι σύντομα θα έρθει στη Βουλή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των πλημμυρών, που θα «ενσωματώνει» τα διδάγματα από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλία. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να θωρακίζεται αμυντικά: «Συνεχίζουμε να υποδεχόμαστε Rafale», όπως είπε ενώ επεσήμανε πως η κυβέρνηση έκανε ενέργειες εντός της ΕΕ, προκειμένου να αυξηθούν οι πόροι για το μεταναστευτικό. Τέλος για την κρίση στη Μέση Ανατολή, ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα, ωστόσο θα πρέπει να σέβεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και να διαχωρίσει την τρομοκρατική δράση της Χαμάς από τον παλαιστινιακό λαό και εξέφρασε την ανησυχία του για τις συνεχιζόμενες απώλειες αμάχων στη Γάζα.

Διαβάστε επίσης:

Δώρα Αυγέρη: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε την παράνομη λειτουργία του νεφρολογικού κέντρου»

Ευάγγελος Αποστολάκης: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το «Βέλος»

Μαρινάκης για «βούρκο»: Καλωσορίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 2023

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 06:44