search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 05:55
MENU CLOSE

Μαρινάκης για «βούρκο»: Καλωσορίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 2023

20.11.2023 13:18
marinakis briefing

Η νέα σύγκρουση εντός του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις του Νάσου Ηλιόπουλου περί «βούρκου», έδωσαν άλλη μια ευκαιρία στην κυβέρνηση να επιτεθεί στο κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ν. Ηλιόπουλου, ότι «έστω και με καθυστέρηση, καλωσορίζουμε μερίδα στελεχών ΣΥΡΙΖΑ στο 2023», επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «ο βούρκος δεν ξεκίνησε τώρα, έχουμε δεχθεί επιθέσεις στο παρελθόν, κάποιοι ζητούσαν να μπουν στελέχη της κυβέρνησης στη φυλακή, έχουν υπάρξει επιθέσεις σε δημοσιογράφους και δικαστές» και προσθέτοντας ότι στις επιθέσεις αυτές τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλούσαν. «Κάλλιο αργά παρά ποτέ», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το ζητούμενο είναι «να αφήσουμε πίσω μας την εποχή αυτή, να αφήσουμε στην άκρη τις προσωπικές επιθέσεις».

Σε παρόμοιο μοτίβο και σχολιάζοντας δημοσκοπήσεις που φέρνουν το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα και τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο, είπε ότι αυτό που παρατηρείται είναι μια δημοσκοπική εναλλαγή –αποτύπωση της στιγμής– που δεν επηρεάζει την πολιτική της κυβέρνησης. Επισήμανε, δε, ότι από τις αντίστοιχες δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι οι πολίτες συνεχίζουν να εμπιστεύονται τη ΝΔ, ωστόσο, υπογράμμισε ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων δείχνουν ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, με πρώτο και κύριο την ακρίβεια.

Όσον αφορά δεν στην αναμενόμενη πρωτοβουλία του Ανδρέα Λοβέρδου για επιστροφή του σην πολιτική και τις φήμες ότι ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται κοντά στη ΝΔ, ο Π. Μαρινάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι δεν έχει καμία τέτοια ενημέρωση, προσθέτοντας ότι είναι μεν θεμιτή η όποια πολιτική εκδήλωση, αλλά ο Α. Λοβέρδος ανήκει σε άλλο χώρο και δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η πολιτική της κυβέρνησης κινείται σε τρεις άξονες:

● Πρώτον, λαμβάνοντας μέτρα για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος όλων των πολιτών με αυξήσεις μισθών και συντάξεων, όπως είναι – μεταξύ άλλων- η αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, η αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά, το επίδομα μητρότητας στις αγρότισσες και τις γυναίκες ελεύθερους επαγγελματίες και η νέα αύξηση των συντάξεων.

● Δεύτερον, με στοχευμένα μέτρα που στηρίζουν κυρίως τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, όπως το έκτακτο επίδομα ύψους 352 εκατ. ευρώ που θα δοθεί σε 2,3 εκατομμύρια δικαιούχους αλλά και η αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος κατά 8%, η ενίσχυση των συνταξιούχων που έχουν προσωπική διαφορά, το επίδομα θέρμανσης, το youth pass, το market pass στη Θεσσαλία και τον Έβρο. Πάντοτε όμως σύμφωνα με τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας, χωρίς να υποθηκεύουμε τις επόμενες γενιές.

● Τρίτον, την συνέχιση των εντατικών ελέγχων για τον περιορισμό των φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας. Ήδη από την αρχή της χρονιάς όπως έχει ανακοινώσει το αρμόδιο Υπουργείο έχουν πραγματοποιηθεί 20.000 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί, σε περιπτώσεις παραβάσεων, πρόστιμα που αγγίζουν τα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά, δε, με τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ σε ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες, παρέπεμψε στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, λέγοντας, ωστόσο, ότι βασική αρχή για την κυβέρνηση είναι οι περισσότεροι μειωμένοι φόροι και η αύξηση του εισοδήματος των πολιτών, χωρίς, παράλληλα, να «υποθηκεύεται το μέλλον της χώρας».

Ταυτόχρονα, και ενώπιον των συνεχιζόμενων αντιδράσεων των ελευθέρων επαγγελματιών σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο, ο Π. Μαρινάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση στοχεύει σε μια συνολική αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ότι δεν τσουβαλιάζει, ούτε αντιμετωπίζει με οριζόντια μέτρα τους ελεύθερους επαγγελματίες και ότι, χωρίς να παρεκκλίνει από τη βασική του φιλοσοφία, στο νομοσχέδιο μετά το τέλος της δημόσιας διαβούλευσης θα γίνουν κάποιες σημειακές παρεμβάσεις, προφανώς στην κατεύθυνση της ικανοποίησης κάποιων αιτημάτων των ελευθέρων επαγγελματιών.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: «Η ώρα του προέδρου στο Κόκκινο» – Απαντά σε ερωτήσεις ακροατών

Επανέρχεται ο Τσακλόγλου: Κανείς δεν ξέρει από τώρα τι θα γίνει με τα όρια συνταξιοδότησης το 2027

Πλεύρης: Χυδαία η ανάρτηση Πολάκη για την Αναγνωστοπούλου – Μπορεί να είχε πιει ρακές και να νόμιζε ότι έκανε παρέμβαση (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50