search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 10:57
MENU CLOSE

Μποφίλιου για Πρωτοψάλτη: «Επικίνδυνη η λογοκρισία της τέχνης» – Για γέλια η αφαίρεση της λέξης «χοντρή», λέει ο Αθερίδης (Videos)

22.11.2023 09:57
atheridis-protopsalti-mpofilioy-new

Στην απόφαση της Άλκηστης Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη «χοντρή» από το τραγούδι «Πάμε στον Άδωνι για καφέ» σχολίασε τόσο η Νατάσα Μποφίλου όσο και ο Θοδωρής Αθερίδης.

«Αν η Άλκηστις ένιωσε ότι πρέπει να κάνει αυτό, καλώς έκανε και το έπραξε. Η γνώμη μου είναι ότι τα τραγούδια γράφονται πάντα σε ένα ιστορικό, κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο κι αντικατοπτρίζουν αυτό που συνέβαινε τότε» είπε η Νατάσσα Μποφίλιου και πρόσθεσε:

«Είναι λιγάκι επικίνδυνο η λογοκρισία της τέχνης σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, βγάζοντάς την δηλαδή από την εποχή, από το πως γράφτηκε αυτό, πως ήταν το πλαίσιο. Θεωρώ όμως ότι οι καλλιτέχνες πρέπει να δρουν ελεύθεροι».

Αθερίδης: Για γέλια η αφαίρεση της λέξης «χοντρή» από το τραγούδι

Σχολιάζοντας την κίνηση της ερμηνεύτριας ο Θοδωρής Αθερίδης, καλεσμένος στο «Στούντιο 4», χαρακτήρισε «γελοία» την εν λόγω απόφασγη εκ μέρους της.

«Κοιτούσα όλο αυτό που έβγαλε το χοντρή από το τραγούδι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Είναι για γέλια αυτό το πράγμα. Μπορεί να μην λέει το τραγούδι. Το τραγούδι γράφτηκε και έλεγε χοντρή. Το ότι πέρασαν τα χρόνια, αν θες μην το πεις καθόλου το τραγούδι. Αν είναι να το πεις, πες το όπως γράφτηκε. Είναι αμαρτία. Θα ήταν προς τιμήν ας πούμε στη μνήμη του Ζαμπέτα ας πούμε, να του αλλάξεις τα φώτα; Ας μην το πεις καθόλου.

Το τραγούδι χάνει τη στιγμή της γέννησής του, τον τρόπο που μιλούσαν οι άνθρωποι. Ας πούμε αν φτιάξεις μια σειρά, ένα σενάριο, αν ξαφνικά εμείς όλοι μιλάμε την ίδια γλώσσα δεν είναι αυτό καλογραμμένο πράγμα αυτό. Ο καθένας πρέπει να έχει ένα ιδίωμα δικό του, ένα μορφωτικό επίπεδο. Ένας διανοούμενος θα μιλά αλλιώς, μία κυρία από το χωριό αλλιώς. Η γλώσσα είναι ζωντανό πράγμα, είναι σαν έμβιο ον.

Το τραγούδι αν δεν σου αρέσει, άσε το να αποτύχει. Άσε το εκτεθειμένο στο να το απορροφήσει ο κόσμος αν του λέει κάτι. Παίρνει ο άλλος τη σκηνή αυτούσια και την κάνει δημιουργία. Πώς την ακρωτηριάζεις;» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

Καίτη Φίνου για Γαρδέλη: «Μαγκιά να πάει σε ψυχιατρείο – Ο Στάθης και η Ρένα έφυγαν με πόνο από την απόρριψη»

Ο Ντέιβιντ Λέτερμαν επέστρεψε στο «Late Show», όρθιο τον υποδέχτηκε το κοινό (Video)

«Πρωτιά» για τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ: Ψηφίστηκε ως πιο σέξι φαλακρός άνδρας για το 2023

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 10:56