search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:17
MENU CLOSE

Κακοκαιρία στη Ρόδο: 25χρονος βγήκε από το αυτοκίνητό του την ώρα που το «κατάπινε» χείμμαρος (Photos/Videos)

22.11.2023 19:38
rodos_25xronos
rodiaki.gr

H κακοκαιρία συνεχίζει να «χτυπά» τη Ρόδο, όπου οι βροχοπτώσεις ξεκίνησαν τα ξημερώματα, θέτοντας σε συναγερμό τις αρχές. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χειμμάρους και «καταπίνουν» αυτοκίνητα με τις αρχές να κάνουν έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Η περιπέτεια ενός νεαρού μάλιστα που κινδύνεψε σοβαρά με το αυτοκίνητό του κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ο 25χρονος κατευθυνόταν στη δουλειά του και όπως δήλωσαν στη Ροδιακή συγγενικά του πρόσωπα, σε όλη τη διαδρομή κανείς δεν τον ειδοποίησε και κανείς δεν τον ενημέρωσε ότι τα ποτάμια στον συγκεκριμένο δρόμο έχουν υπερχειλίσει και είναι άκρως επικίνδυνα.

Την τελευταία στιγμή εγκατέλειψε το αυτοκίνητό του στη μέση του δρόμου (στον δρόμο από Δαματριά προς Πεταλούδες) όταν κατάλαβε ότι τον παρέσυρε στην προσπάθειά του να διασχίσει το σημείο. Το όχημα έσβησε και στη συνέχεια άρχισε να παρασύρεται από το ορμητικό ποτάμι εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης, όπως αναφέρει η Ροδιακή.

Βγήκε μόνος του από το όχημα πριν παρασυρθεί

Έντρομος ο 25χρονος, μπόρεσε και άνοιξε την πόρτα του οχήματός του με πολλή προσπάθεια, ενώ στη συνέχεια το εγκατέλειψε περνώντας στο απέναντι σημείο. Ο νεαρός στη συνέχεια εντοπίστηκε από συμπολίτη του και μαζί προσπάθησαν με όχημα 4×4 να τραβήξουν το αυτοκίνητο.

Στο ίδιο σημείο πριν από 30 περίπου χρόνια είχε χάσει τη ζωή του ένας άλλος άνθρωπος που είχε προσπαθήσει να διασχίσει το ποτάμι εν μέσω κακοκαιρίας αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό τις ραγδαίες βροχοπτώσεις συνεχίζονται με τις περιοχές Παραδείσι έως Δαματριά να πλήττονται έντονα. Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει και στις περιοχές Θεολόγου και Σορωνής.

Διακοπές ρεύματος και κλήσεις από εγκλωβισμένους

Σύμφωνα με την Ροδιακή, εξαιτίας της βροχής σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος μικρής διάρκειας, ενώ αρκετοί φωτεινοί σηματοδότες βγήκαν εκτός λειτουργίας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί πολλές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων αλλά και για εγκλωβισμούς πολιτών εν μέσω κακοκαιρίας κυρίως μέσα στα οχήματά τους.

Κατολισθήσεις και καθυστερήσεις πτήσεων, προβλήματα και στο λιμάνι

Λόγω της κακοκαιρίας σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε ορισμένα χωριά της Ρόδου, ενώ πλημμύρισαν κεντρικοί δρόμοι κυρίως στο κέντρο της πόλης σύμφωνα με προηγούμενη ενημέρωση από rodiaki.gr.

Σε ό,τι αφορά στις προγραμματισμένες πτήσεις των αεροσκαφών δεν υπήρξαν ακυρώσεις, αλλά μικρές καθυστερήσεις, ενώ το Blue Star Patmos δεν μπόρεσε να «δέσει» στο λιμάνι της Ακαντιάς λόγω των θυελλωδών ανέμων και παρέμεινε για αρκετή ώρα ανοιχτά στον κόλπο της Ιξιάς.

Οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους

Οι αρμόδιες αρχές ζητούν από τους πολίτες να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους, μέχρι να κοπάσει η κακοκαιρία. Για το γεγονός έχει ενημερωθεί επίσης και η Αστυνομία, και εξετάζεται το ενδεχόμενο να διακοπεί η κυκλοφορία προς και από τις κοινότητες αυτές μέχρι να κοπάσει η κακοκαιρία.

Το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου έχει δεχθεί πάντως αρκετές κλήσεις για άντληση υδάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια ενώ ιδιαίτερα προβλήματα καταγράφονται και με μικρούς χειμάρρους που έχουν υπερχειλίσει περιμετρικά του δρόμου από Δαματριά προς Μαριτσά.

Ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα και να μην κινδυνεύσουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών.

Συγκεκριμένα οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας του δήμου, της Περιφέρειας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς τα έντονα φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι αύριο το πρωί.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης του προαστιακού που έφυγε από τις ράγες (Videos)

Βύρωνας: Νέα στοιχεία για την 16χρονη που πέθανε από ναρκωτικά – Η προσπάθεια των γονιών της να την σώσουν

Σταμάτης Γαρδέλης: «Η ζωή δεν έρχεται όπως τη σχεδιάζουμε καμιά φορά» – Η φωτογραφία μέσα από το ψυχιατρείο (Photo/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:17