search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:24
MENU CLOSE

Κασσελάκης: «Πόσοι τολμάνε να έρθουν μέσα στον κόσμο να μιλήσουν;» – Αποστάσεις από τη μνημονιακή εποχή που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ

22.11.2023 16:45
kasselakis-12

«Πόσοι τολμάνε να έρθουν εδώ μέσα στον κόσμο να μιλήσουν; Απροειδοποίητα. Αδιαμεσολάβητα. Δώστε μας την ευκαιρία», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε αναρτήσεις του στο «Χ» με αφορμή τη συμμετοχή του στην πορεία διαμαρτυρίας των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, συνοδεύοντας τις σχετικές αναρτήσεις του με βίντεο που συζητά με διαδηλωτές στη συγκέντρωση, σημειώνει, επίσης, ότι «το χρήσιμο για μένα δεν είναι να μιλάω με αυτούς που με επαινούν. Θέλω την καθημερινή επαφή με τον κόσμο που νιώθει από εμάς δυσαρεστημένος ή και προδομένος. Να τους εξηγήσω τις τότε συνθήκες. Να τους μιλήσω για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται».

«Αυτό που έγινε με τα μνημόνια είναι μία αδικία στον ελληνικό λαό και στη γενιά μου που έφυγε. Υπάρχει ένα παρελθόν – και στο κόμμα μας – που ανήκει στο παρελθόν. Πρέπει να λέμε την αλήθεια στον λαό» σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης συνομιλώντας με πολίτη και συμπλήρωσε:

«Υπό τις συνθήκες που υπήρχαν τότε, όντως ήταν πολύ δύσκολη η στάση της Αριστεράς. Για αυτό ο Αλέξης έλεγε προεκλογικά φέτος ότι πρέπει να είμαστε πρώτη φορά Αριστερά» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης σε πολίτη που ζήτησε την Αριστερά «να σκύψει το κεφάλι στον λαό που τον έχει προδώσει».

Νωρίτερα, με δήλωσή του ο πρόεδρος του κόμματος, πήρε αποστάσεις από το κυβερνητικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αιχμές κατά γνωστών στελεχών.

Ο ίδιος, από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων κατά του νέου φορολογικού, κατονόμασε τους πρώην υπουργούς και από τον ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Καντρούγκαλο.

«Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και με Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή. Η εποχή των μνημονίων έχει λήξει» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «αναλαμβάνει τον μανδύα της φοροεπιδρομής» προσθέτοντας πως «εμείς θέλουμε δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους» 

Ο Στέφανος Κασσελάκης έφτασε στο Σύνταγμα συνοδευόμενος από την Θεοδώρα Τζάκρη, συνομίλησε με πολίτες και έβγαλε φωτογραφίες

Άδικο και οριζόντιο το νέο φορολογικό

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες μέρες, σε συνάντησή του με προέδρους επιστημονικών συλλόγων είχε χαρακτηρίσει το νέο φορολογικό άδικο και οριζόντιο μέτρο.

« Η κυβέρνηση προωθεί ένα «οριζόντιο μέτρο το οποίο φορολογεί και τους τίμιους ελεύθερους επαγγελματίες, που είναι η μεγάλη πλειοψηφία, μαζί με όσους δεν τηρούν τα δέοντα. Δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε αυτό το πρόβλημα κοιτώντας μόνο την παρενέργεια», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μιλώντας στους εκπροσώπους των φορέων, για να προσθέσει: «Η γνώμη μου για την πρόταση της κυβέρνησης είναι ότι δεν ανταποκρίνεται στην καθημερινότητα των ελεύθερων επαγγελματιών και ότι τιμωρεί πολύ τους νέους, που αρχίζουν στους τομείς στους οποίους εργάζεστε» είχε αναφέρει.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Δεν θα αφήσω τους «νοικοκύρηδες» στη Δεξιά – Αυτοί που μας κυβερνούν είναι οι αληθινοί μπαχαλάκηδες

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν υφίσταται θέμα αύξησης ορίων συνταξιοδότησης

ΣΥΡΙΖΑ: Στελεχώθηκε πλήρως το Γραφείο Τύπου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:22