search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 04:54
MENU CLOSE

Στους δρόμους οι ελεύθεροι επαγγελματίες για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – Δυναμική κινητοποίηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Photos)

22.11.2023 15:41
poreia athina 765- new

Με πανό και πλακάτ εκατοντάδες ελεύθεροι επαγγελματίες συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Κοραή και στη συνέχεια έκαναν πορεία στο υπουργείο Οικονομικών για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Οι επιστημονικοί και οι επαγγελματικοί φορείς της χώρας που διοργάνωσαν δυναμική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, λένε «όχι» στη στοχοποίησή τους ως φοροκλέφτες και στα οριζόντια και ως εκ τούτου άδικα μέτρα και ζητούν να να αποσυρθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Πλέον κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας καθώς ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Λόγω της συγκέντρωσης είχε διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Σταδίου και Φιλελλήνων.

Παρών στις κινητοποιήσεις και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Στην κινητοποίηση έλαβαν μέρος οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς: Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών. Συμβολικά συμμετείχε στην κινητοποίηση η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Μεγάλη κινητοποίηση και στη Θεσσαλονίκη

Ζητώντας από την κυβέρνηση να ξανασκεφτεί το νέο νομοσχέδιο, οι ιδιοκτήτες ταξί, δικηγόροι, αρχιτέκτονες και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Εκτροχιάστηκε συρμός του Προαστιακού με 72 επιβάτες

Η Ελλάδα «καλύτερος προορισμός της χρονιάς» στα Travel Awards του Βελγίου

Λήξη συναγερμού στην Ελευσίνα: Υπό έλεγχο η φωτιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46