search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 20:27
MENU CLOSE

«Ξηλώθηκε» ο διοικητής του τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού μετά το φιάσκο με τον «δράκο» των Εξαρχείων

22.11.2023 17:10
astynomia new

Την αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, προκάλεσε η ενημέρωση που έλαβε ότι δεν τηρούνταν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 23χρονο από τη Συρία, που συνελήφθη χθες το βράδυ για επιθέσεις εναντίον γυναικών στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα ύστερα από επικοινωνία που είχε το πρωί ο κ. Οικονόμου με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ζήτησε τη διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του 23χρονου συλληφθέντα καθώς και την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού.

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2022 για επίθεση σε μία γυναίκα και κρατούνταν στις φυλακές Γρεβενών, από οπού και αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους τον περασμένο Αύγουστο.

Στον διοικητή καταλογίζεται ότι φέρεται να μην ενημέρωσε, όπως όφειλε, ότι δεν έδινε το παρών ο 23χρονος όπως όριζαν οι περιοριστικοί όροι.

Οι επιθέσεις του «Δράκου»

Πλούσια ήταν η δράση του «δράκου» των Εξαρχείων, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η πρώτη σεξουαλική επίθεση, αυτή σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού, σημειώθηκε στις 14:30 της 18ης Νοεμβρίου 2023, με θύμα μία 13χρονη.

Το παιδί κατέθεσε ότι ενώ ανέβαινε τις εξωτερικές σκάλες γυμναστηρίου στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, άγνωστος άντρας την άρπαξε από τη μέση και προέβη σε γενετήσιες πράξεις. Το παιδί φωνάζοντας απέτρεψε το δράστη και εκείνος τράπηκε σε φυγή.

Η «συνέχεια» ήρθε στις 07:10 της 20ης Νοεμβρίου 2023 όταν μια 29χρονη μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας των Εξαρχείων και κατέθεσε ότι ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Νικηταρά, ένας περίεργος άντρας με χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησε, την πέταξε στο έδαφος και αφού της έκλεισε το στόμα, προέβη σε γενετήσιες πράξεις τις οποίες δεν ολοκλήρωσε, καθώς το σημείο προσήλθαν κάτοικοι και διερχόμενοι πολίτες με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

Η τρίτη επίθεση έλαβε χώρα στις 07:25 της 20ης Νοεμβρίου, λίγα λεπτά μετά την επίθεση στην Εμμανουήλ Μπενάκη, όπου έστησε ενέδρα σε μία νεαρή γυναίκα, ηλικίας 27 ετών, στην οδό Ζωοδόχου Πηγής.

Ωστόσο το θύμα πρόβαλε σθεναρή αντίσταση και απελευθερώθηκε, με αποτέλεσμα ο δράστης να φύγει τρέχοντας.

Διαβάστε επίσης:

Παιανία: Άνδρας προσπάθησε να ασελγήσει σε βάρος 15χρονης σε λεωφορείο – Της προσέφερε και χρήματα

Μήλος: 17χρονος καταγγέλλει βασανισμό μέσα σε αστυνομικό τμήμα – «Το παιδί έφαγε ξύλο γιατί δεν κατέδωσε κανέναν», λέει η μητέρα του

Απομακρύνεται η νταλίκα που έπεσε από γέφυρα στη Θεσσαλονίκη (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42