search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 17:41
MENU CLOSE

Η νέα ΚΟ που συγκροτούν 6+6 και Τσακαλώτος – Επικρατέστερος για επικεφαλής ο Αλέξης Χαρίτσης

23.11.2023 13:19
HARITSIS_TSAKALOTOS

Η αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πλέον γεγονός. Οι βουλευτές που έχουν αποχωρήσει τις τελευταίες δύο εβδομάδας σε δύο κύματα ανέρχονται πλέον σε 11 συνολικά, μετά και την σημερινή έξοδο.

Τις επόμενες μέρες, πιθανόν στην αρχή της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η σύσταση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Κυρίαρχο σενάριο είναι να τεθεί επικεφαλής ο Αλέξης Χαρίτσης, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση είναι ακόμη ανοιχτή, δεν έχει καταλήξει.

Οι βουλευτές που αποχώρησαν σήμερα είναι 9 και πρόκειται για τους: Σία ΑναγνωστοπούλουΈφη ΑχτσιόγλουΧουσεϊν ΖεϊμπέκΝάσος ΗλιόπουλοςΔημήτρης ΤζανακόπουλοςΜερόπη ΤζούφηΦερχάτ ΟζγκιούρΘεανώ ΦωτίουΑλέξης Χαρίτσης.

Μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα, με τους οποίους οι 6+6 έχουν στενή επικοινωνία όλες τις προηγούμενες μέρες, αναμένεται να συγκροτήσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα, ώστε η νέα ΚΟ να κάνει την πρώτη συγκροτημένη εμφάνισή της στην συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, όπως είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος σε δημοσιογράφους στην Βουλή σήμερα, μετά την διαδικασία παράδοσης των επιστολών ανεξαρτητοποίησης στον Κώστα Τασούλα.

Μετά την ανεξαρτητοποίηση των Πέτρου Κόκκαλη (προ ημερών) και Δημήτρη Παπαδημούλη (σήμερα), πιθανότατα θα υπάρχει εκπροσώπηση και στην ευρωβουλή. Σημειώνεται ότι ο Πέτρος Κόκκαλης εφόσον συμπλεύσει με το νέο σχήμα θα είναι με όρους συνεργαζόμενου, καθώς ο ίδιος προτίθεται να προσχωρήσει στη δημιουργία «πράσινου κόμματος», ενώ ο Δημήτρης Παπαδημούλης, θα είναι ευρωβουλευτής έως τις επικείμενες ευρωεκλογές, αλλά όπως έχει ανακοινώσει, δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

Σιγά σιγά και παράλληλα, θα κυλήσουν και οι διεργασίες ώστε η νέα ΚΟ να αντιστοιχηθεί με έναν νέο κομματικό φορέα, ο οποίος θα ενισχυθεί και με πρόσωπα που δεν ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαψεύδεται στο μεταξύ ότι θα ενταχθούν σε αυτή την ομάδα οι δύο βουλευτές που αποχώρησαν από την Πλεύση Ελευθερίας Αρετή Παπαϊωάννου και Μιχάλης Χουρδάκης.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Μία πρώην υφυπουργός και τρεις πρώην βουλευτές μεταξύ των στελεχών που αποχώρησαν

ΠΑΣΟΚ: Ποιοι λένε «ναι» στις μεταγραφές από τον ΣΥΡΙΖΑ – Πώς το απέκλεισε ο Ανδρουλάκης

Δημήτρης Ρέππας: Ο «Παπανδρεϊκός» που αφήνει αιχμές κατά του Ανδρουλάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 17:30