search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:32
MENU CLOSE

Μητσοτάκης από Άγιο Κωνσταντίνο: Η έμφαση πια δίνεται στην δρομολόγηση και στην παράδοση των έργων

23.11.2023 12:06
mitsotakis_new

Στα εγκαίνια του αναβαθμισμένου λιμανιού του Αγίου Κωνσταντίνου στη Φθιώτιδα βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νομό.

Στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «καθώς βρισκόμαστε στην αρχή της δεύτερης κυβερνητικής μας θητείας περνάμε πια -και πιστεύω ότι αυτό είναι ορατό στους πολίτες- από τη φάση της ωρίμανσης, της κατασκευής, στη φάση της παράδοσης σημαντικών έργων υποδομής που αλλάζουν την όψη της χώρας συνολικά. Το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου είναι μόνο ένα τέτοιο παράδειγμα από τα πολλά έργα τα οποία θα παραδοθούν τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια».

Παράλληλα, υπογράμμισε τη «στρατηγική σημασία του λιμανιού του Αγίου Κωνσταντίνου για την ανάπτυξη της περιοχής», προσθέτοντας ότι «φέτος το καλοκαίρι υπήρξε ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο πολύ πιο εύκολη την σύνδεση της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και κατά προέκταση της Αττικής και της Αθήνας με τις Σποράδες και προσφέροντας ένα λιμάνι εξαιρετικά ανταγωνιστικό στο λιμάνι του Βόλου, για να φτάσει κανείς εύκολα σε έναν τουριστικό προορισμό, ο οποίος φαίνεται να είχε πολύ μεγάλη δυναμική ανάπτυξης».

Μίλησε, δε, για «κοσμογονία στις επενδύσεις που κάνουμε στις λιμενικές μας υποδομές», και αναφέρθηκε στα «μέσα» που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί για την επίτευξη του στόχου αυτού: «από δημόσιες επενδύσεις και ευρωπαϊκές επενδύσεις για τη δημόσια ανάπτυξη λιμενικών υποδομών, μέχρι τις συμβάσεις παραχώρησης που μας επιτρέπουν να αναπτύξουμε μεγάλα λιμάνια, με τη σημαντική οικονομική συμμετοχή αλλά και τεχνογνωσία του ιδιωτικού τομέα», ενώ ανακοίνωσε ότι ο Όμιλος Grimaldi, στον οποίο πουλήθηκε ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, «σύντομα θα αναλάβει και τη διαχείριση του λιμανιού του Ηρακλείου».

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός είπε ότι «είμαστε πια στην εποχή όπου αυτό το οποίο μετράει είναι το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι αυτό το οποίο βλέπετε σήμερα και πιστεύω ότι θα μας δοθεί η δυνατότητα τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια να μπορέσουμε να εγκαινιάσουμε πολλά ακόμα σημαντικά δημόσια έργα που αλλάζουν την όψη της Ελλάδας».

Στα Καμένα Βούρλα ο πρωθυπουργός

Τα Καμένα Βούρλα ήταν ο επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όπου έφτασε πριν από λίγο και τον υποδέχθηκαν εκτός από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής ο απερχόμενος δήμαρχος Καμένων Βούρλων, Γιάννης Συκιώτης, αλλά και ο νεοεκλεγής Ηλίας Κυρμανίδης.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για τα θέματα της περιοχής, όπως επίσης έδειξε ενδιαφέρον και για τα έργα υποδομής που είναι αναγκαία. Αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζητά με εκπροσώπους φορέων αλλά και κατοίκους σε κεντρικό καφέ των Καμένων Βούρλων.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για την Γραβιά, όπου θα επισκεφθεί το έργο που ξεκινά τώρα Μπράλος-Άμφισσα.

Διαβάστε επίσης:

Βορίδης: Θα παραιτηθώ αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στους υπουργούς (Video)

Το τέλος του ηττημένου ΣΥΡΙΖΑ και το νέο ακροατήριο

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησαν 9 ακόμη βουλευτές – «Ο Κασσελάκης διαλύει το κόμμα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:32