search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:24
MENU CLOSE

Οι δύο αλλαγές που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών στο φορολογικό

24.11.2023 12:45
ΥΠΟΙΚ

Τροποποιήσεις εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, μετά από σειρά αντιδράσεων των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ που μίλησαν στο topontiki.gr, οι όποιες αλλαγές θα οριστικοποιηθούν τη Δευτέρα και τα δύο πεδία που εξετάζονται σοβαρά είναι τα εξής:

Μείωση στους συντελεστές του τζίρου των ελευθέρων επαγγελματιών. Το ΥΠΟΚ φέρεται να επανεξετάζει τα ποσοστά προσαυξήσεων 35%-100% με κριτήριο την ύπαρξη τζίρου υψηλότερου του μέσου όρου του ΚΑΔ της δραστηριότητας

• Περισσότερες κατηγορίες στο μαχητό τεκμήριο. Ειδικότερα σχεδιάζεται να ενταχθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες άνω των 65 ετών, ενώ για συζύγους ελεύθερους επαγγελματίες, προβλέπεται η απαλλαγή του ενός από τους δύο από τα τεκμήρια, διότι διαφορετικά τα ζευγάρια κινδυνεύουν με διπλή φορολόγηση. Παράλληλα, θεωρείται πολύ πιθανό να ενταχθούν οι έχοντες ταυτόχρονα και εισοδήματα από ακίνητα, τα καταστήματα που έχασαν την πελατεία τους λόγω της εκτέλεσης έργων Μετρό ή άλλων δημοσίων έργων που εμπόδισαν την πρόσβαση του καταναλωτικού κοινού κα

Στο μεταξύ, η ηγεσία του υπουργείου εμφανίζεται μάλλον ανακουφισμένη από τα ευρήματα δημοσκοπήσεων, όπως αυτή της Pulse, σύμφωνα με τα οποία ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης βλέπει θετικά τις αλλαγές, παρά το γεγονός ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς αντιδρούν δυναμικά, με κινητοποιήσεις, απεργίες και συλλαλητήρια.  

Διαβάστε επίσης:

ΔΥΠΑ: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας – Οι δικαιούχοι των 14.800 ευρώ

Φοροδιαφυγή: Λογισμικό διέγραφε πάνω από το 60% του τζίρου σε εστιατόριο – Τι αποκάλυψε το Appodixi

Αυξήσεις ΦΠΑ: Στα ύψη και το εμφιαλωμένο νερό μαζί με αναψυκτικά και χυμούς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:17