search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 06:14
MENU CLOSE

Τα «φαινόμενα» απατούν!

24.11.2023 10:31
eponymos-xenofon

Η αυλαία άνοιξε το 2012 με την εμφάνιση του φαινομένου Αλέξη Τσίπρα για να κλείσει οριστικά το 2023 με την εμφάνιση του φαινομένου Κασσελάκη. Τα έξοδα αυτή της γελοίας παράστασης υπήρξαν αστρονομικά, οι επιπτώσεις στην εθνική, πολιτική και κοινωνική ζωή, συντριπτικές. Η χώρα κυλίστηκε στο βούρκο μιας άνευ προηγουμένου παρακμής. Παρά την εντυπωσιακή ανάκαμψή της, όταν ο λαός ξανάβαλε τα μυαλά του στο κεφάλι του, τη ζημιά αυτού του τραγελαφικού θιάσου θα την πληρώνουν οι επόμενες γενιές καθώς η αθλιότητα διαπέρασε τα κόκαλα.

Δεν υπήρξε τομέας της εθνικής, πολιτικής και κοινωνική ζωής που να μην σαρώσουν, γελοιότητα που να μην διαπράξουν, δολιότητα που να αφήσουν να τους ξεφύγει. Αυτοί οι νέοι, κατά βάση, άνθρωποι, με το «νέο ήθος και ύφος της εξουσίας», με το «ηθικό πλεονέκτημα» της «Πρώτης Φοράς Αριστερά» δεν διέψευσαν απλά τις προσδοκίες που καλλιέργησαν, αλλά ισοπέδωσαν εκ βάθρων το σύμπαν με την ανήκουστη ανικανότητά τους, την βαθύτατη ανηθικότητα και το παθολογικό τους μίσος ενάντια στην δημοκρατία και τους θεσμούς της. Με την ακόρεστη μανία για εξουσία!

Καλλιέργησαν στην κοινωνία το μίσος, την τοξικότητα, την δολοφονία χαρακτήρων, τα ψεύδη, την ασυμμάζευτη υποκρισία, ότι ακριβώς στρέφει τώρα ο ένας σύντροφος εναντίον του άλλου! Το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ ήταν δημιούργημα της παρακμής, δεν ήταν η απάντηση στην παρακμή.

Το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, το άδειο Κιβώτιο του Άρη Αλεξάνδρου, το αδειανό πουκάμισο του Κασσελάκη. Το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε –με βαρύτατο, ωστόσο, εθνικό κόστος- το μεγάλο ψέμα της Αριστεράς, το πραγματικό της πρόσωπο.

Το μόνο θετικό αυτής της εφιαλτικής υπερδεκαετούς πρωταγωνιστικής θητείας της Αριστεράς είναι ότι αποκαλύφθηκε το ασίγαστο πάθος της για εξουσία, η εμμονή της στον εθνικό διχασμό, η περιφρόνησή της για την πατρίδα, η αποστροφή της για την δημοκρατία και τους κυρ Παντελήδες, τους άθλιους νοικοκυραίους!

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: «Πόσοι τολμάνε να έρθουν μέσα στον κόσμο να μιλήσουν;» – Αποστάσεις από τη μνημονιακή εποχή που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς τέλος η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κασσελάκης vs Τσίπρας: μια αναπόφευκτη σύγκρουση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:38