search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:33
MENU CLOSE

Χωρίς τέλος η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

20.11.2023 15:27
dimitris-stoumpos

Σε πολιτική καταιγίδα διαρκείας παραμένει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις, μετά και την χθεσινή πανελλαδική σύσκεψη-συζήτηση της εσωκομματικής “πλευράς” όσων υποστήριξαν την κ. Αχτσιόγλου για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Παρά την πρόσφατη δήλωση του κ. Κασσελάκη για …συμβόλαιο συμβίωσης, το εμπρηστικό κλίμα μετά την τελευταία ΚΕ έχει προκαλέσει μπαράζ αποχωρήσεων μελών, στελεχών και κλιμακίων οργανώσεων (και από την νεολαία του κόμματος).

Οι συναντήσεις της εσχάτης στιγμής του κ. Τσίπρα μπορεί να έδωσαν ένα στίγμα “αυτοσυγκράτησης” με πολλούς αποδέκτες, όμως η κατάσταση που βρίσκεται το κόμμα, μετά την δημοκρατική αλλά απρόσμενη για τους περισσότερους της έως “χθες” ηγεσίας εμφάνιση και εκλογή του νέου προέδρου, τα συχνά και επώδυνα πολιτικά ολισθήματά του για τον κόσμο της Αριστεράς , την “βαριά” και συχνά “ακραία” εσωκομματική αντιπολίτευση που αντιμετώπισε, έχουν οδηγήσει σε μια κρίση χωρίς διαφαινόμενο τέλος.


Η αποχώρηση της “Ομπρέλας” και η διαφαινόμενη αποχώρηση όσων στηρίζουν την κ. Αχτσιόγλου επιβεβαιώνουν μια πορεία αντίστροφη των ελπίδων των προοδευτικών, αριστερών συμπολιτών μας που μαζικά ψήφισαν στις εσωκομματικές κάλπες του κόμματος μόλις πριν … δυο μήνες !


Συζητώντας με πολίτες που ανησυχούν για την διαλυτική τροπή των πραγμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ,
βλέποντας το κύμα δυσφορίας που αποτυπώνεται σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις και “οδηγούν”
σε υποχώρηση ποσοστών και “θέσης” ,δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι στην χθεσινή συζήτηση κυριαρχούσε η γρήγορη αποχώρηση ενώ τελικά “προτιμήθηκε” η συντεταγμένη “πορεία” εξόδου.


Το “κεντρί” του κ. Πολάκη στην κ. Αναγνωστοπούλου, που ήταν δημόσια γνωστή η στάση της για
πιο “συνεκτική” προσπάθεια μάλλον έδειξε ότι οι πολεμοχαρείς τάσεις καραδοκούν!!


Τα δομικά προβλήματα του κόμματος δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν με κραυγές, με φανατισμούς, με εξουσιαστικές προχειρότητες και τυποποιημένα συνθήματα. Η λανθασμένη επιλογή της μη διεξαγωγής συνεδρίου πριν την εκλογή νέας ηγεσίας ,συνεχίζει να φέρνει συνεχείς κλυδωνισμούς κάθε μορφής και έντασης ενώ αφήνει τον κόσμο με θολές εικόνες αντιπαραθέσεων και την στρεβλή(;) εντύπωση πολλών φιλοδοξιών.


Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για τον προοδευτικό, αριστερό κόσμο η αναγκαιότητα μιας ουσιαστικής, ολοκληρωμένης πολιτικής αυτοκριτικής και επανατοποθέτησης ταυτοτικού και στρατηγικού χαρακτήρα είναι αδήριτη και μόνον με πρακτικές πολλών “αντισκήνων” δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί. Μια ευρύτερη, πολιτική, δημοκρατική, συνθετική προσπάθεια ήταν και παρά τα τελευταία βαριά τραύματα είναι πολύτιμη και απόλυτα επιδιώξιμη για ανάταξη και παρέμβαση για την κοινωνία, τον τόπο και την εποχή μας…

Διαβάστε επίσης:

Έλληνες «αναλυτές» και εξωτερική πολιτική

Η πολιτική νοσεί;

Κασσελάκης Vs Σημίτης


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:30