search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 14:40
MENU CLOSE

Η πολιτική νοσεί;

15.11.2023 06:20
zarkadoula_renia

Στην Ελλάδα του 2023 μετά τις αλλεπάληλες κρίσεις, οικονομική, πανδημική, ενεργειακή με αποτέλεσμα την παρατεταμένη δυσκολία της καθημερινότητας του πολίτη, παρατηρείται μια απαξίωση των κομμάτων, αποδιοργάνωση των πολιτικών ταυτίσεων, και εν γένει μια  μεγάλη τάση αμφισβήτησης.

Άραγε θα καταφέρει το κομματικό σύστημα να αντιδράσει στην αρνητική αυτή εικόνα των πολιτών, γιατί αν σκεφτούμε την αποχή στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έχει καταφέρει να μετριάσει την κρίση αντιπροσώπευσης που υποβόσκει στην πολιτική ζωή της χώρας ένεκα των σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία για τουλάχιστον μια δεκαετία.

Τα κόμματα συνεχίζουν να προκαλούν ουδέτερα αλλά κυρίως, αρνητικά  συναισθήματα, δεν χαίρουν της εμπιστοσύνης των πολιτών και το χειρότερο όλων δεν εμπνέουν άλλους και ιδιαίτερα τη νέα γενιά να συμμετάσχουν στη δημόσια ζωή.

Όταν ένα πολιτικό σύστημα νοσεί, αναπόφευκτα ξεσπούν και σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, η ακρίβεια καλπάζει, οι κοινωνικές ανισότητες αυξάνονται με αποτέλεσμα την εύλογη δυσαρέσκεια και την ματαίωση της ελπίδας.

Εν προκειμένω νοσεί η πολιτική της Κυβέρνησης; Νοσεί είναι η απάντηση, καθώς η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει τις «μεταρρυθμίσεις» σε βάρος της κοινωνίας, είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής με έναν τρόπο σύγχρονο, δίκαιο, αντικειμενικό και εξαπάτησε προεκλογικά τους πολίτες ερχόμενη να θεσπίσει οριζόντια φορολόγηση στους ελεύθερους επαγγελματίες όπου σε καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν εφαρμόζεται τεκμαρτός και αυθαίρετος τρόπος φορολόγησης. Περαιτέρω το Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός των τροφίμων κυμάνθηκε στο 9,4% σε ετήσια βάση, ενώ από το 2020 έως το 2023 ο σωρευτικός πληθωρισμός στα τρόφιμα φτάνει το 29%.

Μέσα σε αυτόν τον αγώνα κάλυψης των βασικών αναγκών και της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των πολιτών έρχεται να προστεθεί και η αφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού νοσεί από την ασθένεια αποδοχής του νεοεκλεγέντα ηγέτη της αλλά και από  τον ιό του πολακισμού του διχαστικού λόγου. Και επειδή ήρθε η σειρά του ΠΑΣΟΚ συνειρμικά το μυαλό πάει στην Υγεία, πυλώνα ενός σύγχρονου κράτους. Είναι γεγονός ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας   στη χώρα μας νοσεί σοβαρά και μπορούμε να το δούμε όταν βρεθούμε  στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών , είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως ασθενείς, ειτε ως συνοδοί.

Στο πλαίσιο αυτό η πανελλαδική ενημερωτική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με κλιμάκια στελεχών να επισκέπτονται δομές υγείας όπου έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τα μεγάλα προβλήματα στις υποδομές, τις ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμό, την υποστελέχωση.

Το ΠΑΣΟΚ ασκεί μια ρεαλιστική, σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση με τεκμηριωμένες και κοστολογημένες θέσεις για όλα.

Κάποιοι εστιάζοντας στις δημοσκοπικές μετρήσεις αναφέρουν ότι όπως η φύση έτσι και η πολιτική απεχθάνεται το κενό. Η αλήθεια είναι ότι οι μεγάλες μάχες δίνονται μέσα στην κοινωνία, δίπλα στους πολίτες και σε ότι μπορεί να τους προκαλεί ανασφάλεια. Ο πολίτης ζητά πραγματική πολιτική και πολιτικούς να είναι δίπλα του για τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής οφείλει να έχει μια στρατηγική που θα αναδείξει την ικανότητά του να εκπροσωπήσει ευρείες κοινωνικές ομάδες, να διαχειριστεί το μέγεθος των προβλημάτων της χώρας, να διασφαλίσει στους πολίτες την σταθερότητα που έχουν ανάγκη και ταυτόχρονα την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα για να προχωρήσει μπροστά.Μακριά από κομματικά σχήματα και πρόσωπα που ενσάρκωναν τη νοσηρότητα του πολιτικού μας συστήματος.

*Η Ρένια Ζαρκαδούλα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και πολιτευτής του Βορείου Τομέα Αθηνών

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης Vs Σημίτης

Η σχέση μας με τη γνώση μπορεί να μετασχηματίσει την ελληνική κοινωνία

«Αυτό δεν είναι Αριστερά!» – ή μήπως είναι;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 14:39