search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 19:03
MENU CLOSE

Έλληνες «αναλυτές» και εξωτερική πολιτική

20.11.2023 13:40
eponymos-xenofon

Το έχουμε γράψει πολλές φορές και δεν θα πάψουμε να το υποστηρίζουμε ότι έχει επικρατήσει να συντηρείται ένα κλίμα φοβίας απέναντι στην Τουρκία. Ένα κλίμα που φυσικά εστιάζεται στο πατρικό ενδιαφέρον βαμμένων εντιευρωπαϊστών και αντιαμερικανών, φανατικών αντιδυτικών «αναλυτών», οι αναλύσεις των όποιων έχουν την μόνιμη επωδό ότι η Δύση φταίει, το ΝΑΤΟ φταίει, οι Αμερικανοί φταίνε και πάει λέγοντας. Το μόνιμο τροπάριο της αντεθνικής εμμονής σε βάρος της χώρας μας που επαναλαμβάνεται για να ψωμίζονται αγόγγυστα τα παιδιά της δρακογενιάς.

Στον αντίποδα, οι αναφορές στην Ρωσία είναι σαφείς άλλα δεν παύουν να λοξοκοιτάζουν και σε Ιράν σε Κίνα και σε διάφορες άλλες αξιόπιστες δημοκρατίες της Ασίας αλλά και της Λατινικής Αμερικής (το πρόσφατο παράδειγμα της Βενεζουέλας παραμένει μνημειώδες για την πολυδιάστατη εξωτερική μας πολιτική).

Το μόνιμο συμπέρασμα από την Μεταπολίτευση και δώθε είναι ότι η Ελλάδα μόνο χάνει, ότι η Ελλάδα μόνο υποχωρεί, ότι η Ελλάδα είναι στη λάθος πλευρά της Ιστορίας. Η Ελλάδα χάνει γιατί εντάχθηκε από τις πρώτες χώρες στην ΕΕ, γιατί μπήκε στην Ευρωζώνη, ενώ η Τουρκία με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του Ερντογάν, περιμένει στην πόρτα εδώ και μισό αιώνα. Αλλά από την βαθυστόχαστη ανάλυση, η Ελλάδα τελικά βγαίνει ζημιωμένη.

Είναι εκείνοι ακριβώς που θα τους παραδώσεις ένα έργο σαν την γέφυρα Ρίου Αντίρριου και θα βγουν την επομένη με πρώτη είδηση ότι Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου λείπει ένα καπάκι από τον μετρητή της ΕΥΔΑΠ – και αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν… Με την ίδια βαθύτητα που κρίνουν τα εσωτερικά, κρίνουν και τα εξωτερικά όπου βλέπουν παντού εθνικές μειοδοσίες, υποχωρήσεις – αυτοί που συνεχίζουν την ίδια ιδεολογική γραμμή εκείνων που παλαιοτέρα για …αμιγώς εθνικούς λόγους παραχωρούσαν την Μακεδονία και Θράκη στους Βούλγαρους… Η ουρανομήκης άγνοια του Κασσελάκη είναι προτιμότερη από τον κτηνωδώς εμμονικό τους αντιδυτικισμό.

Θυμίζουμε ενδεικτικά ότι η Τουρκία το 2018 ήταν συμπαραγωγός χώρα σε ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα για την απόκτηση 100 F-35 την ώρα που η Ελλάδα δεν είχε πετρέλαιο να στάξει για να μπουν μπροστά οι μηχανές της ξεπερασμένης της πολεμικής αεροπορίας. Μέσα σε μια πενταετία επήλθε μια τεράστια ανατροπή στην ισορροπία δυνάμεων στους αιθέρες και στη θάλασσα, την οποία παραδέχονται οι ίδιοι οι Τούρκοι εκτός από τους αναλυτές που θα βρουν προβλήματα, ύποπτες συναλλαγές, όπως με τα «υποβρύχια που έγερναν» και τελικά καθάρισαν στο Αιγαίο το 2020!

Η πλάκα είναι ότι αυτά τα νούμερα που δεν δέχονται καμιά ελληνική επιτυχία -λες κι αυτό το κράτος υπάρχει στα βάθη της κόλασης– αν έπαιρνε η Τουρκία τα F-35, θα το θεωρούσαν εθνική συντριβή ενώ τώρα που τα παίρνει η Ελλάδα και τα χάνει η Τουρκία …τους …«μυρίζει» καθώς διαθέτουν οξύτατη όσφρηση όπως και οξύνοια. Το ότι η Τουρκία εδώ και πέντε χρόνια αδυνατεί να εξοπλιστεί και αυτό είναι φανερό σε ολόκληρο τον πλανήτη εκτός των ελλήνων «αναλυτών» ενώ ταυτόχρονα η Ελλάδα εξοπλίζεται σε ρυθμούς ρεκόρ και σαφώς θωρακίζει την θέση της απέναντι σε μια αναθεωρητική δύναμη υπέρτερη όπως η Τουρκία, αποτελεί διπλωματική …νίκη της Τουρκίας!

Μιας Τουρκίας που απειλεί καθημερινά και αναζητεί απεγνωσμένα εξοπλισμούς καθώς αυτά που ισχυρίζονται ότι θα αγοράσουν από την Ρωσία, την Ισπανία, την Αγγλία ή την Γερμανία είναι μπούρδες δεδομένου ότι απαιτείται ριζική αναδιοργάνωση της πολεμικής τους αεροπορίας συν το ότι θα σημάνει μια ενδεχόμενη ακόμα «επιτυχημένη αγορά» στο στιλ των S-400 από την αγαπημένη τους Ρωσία. Πράγμα που το γνωρίζουν όλοι επίσης στο πλανήτη Γη, πλην …ειδικών ελλήνων αναλυτών!

Διαβάστε επίσης:

Η πολιτική νοσεί;

Κασσελάκης Vs Σημίτης

Η σχέση μας με τη γνώση μπορεί να μετασχηματίσει την ελληνική κοινωνία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 19:03