search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 08:07
MENU CLOSE

Γάζα: Νέα καθυστέρηση με την απελευθέρωση των ομήρων – Θρίλερ με τον ακριβή αριθμό των ισραηλινών, τι ζητά η Χαμάς

25.11.2023 18:18
gaza

Συνεχίζεται το θρίλερ τη δεύτερη ημέρα εφαρμογής της συμφωνίας μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

Μετά την πρώτη καθυστέρηση δύο ωρών, οι Times of Israel μετέδωσαν πως η διαδικασία της απελευθέρωσης ομήρων άρχισε, στη συνέχεια ωστόσο το αναίρεσαν, κάνοντας λόγο για «δραστηριότητα αεράμυνας και εκρήξεις πάνω από τη νοτιότερη πόλη του Ισραήλ, Εϊλάτ».

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να καθυστερήσουν τον δεύτερο γύρο της απελευθέρωσης των ομήρων, μέχρι το Ισραήλ να δεσμευτεί ότι θα επιτρέψει σε φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια να περάσουν στη βόρεια Γάζα.

Νωρίτερα, πηγή προσκείμενη στη Χαμάς είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωση «ξεκίνησε να παραδίδει τη δεύτερη ομάδα» των ομήρων στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, εκδοχή που δεν επιβεβαιώνεται από την επίσημη ανακοίνωση των Ταξιαρχιών.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως οι όμηροι δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στον Ερυθρό Σταυρό.

Στο μεταξύ, σύγχυση επικρατούσε νωρίτερα σχετικά με τον ακριβή αριθμό των ισραηλινών που θα απελευθερωθούν, καθώς η Χαμάς σε ανάρτησή της στο Telegram κάνει λόγο για 14 ομήρους.

Έως το μεσημέρι του Σαββάτου, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για συνολικά 56 ανθρώπους και από τις δύο πλευρές.

Αρχικά θα αφεθούν ελεύθεροι 13 ή 14 ισραηλινοί και στη συνέχεια, μετά από δύο ώρες, θα αφεθούν ελεύθεροι από ισραηλινή φυλακή 39 ή 42 παλαιστίνιοι, αντίστοιχα. Πρόκειται για 18 γυναίκες και 24 εφήβους.

Η διαδικασία θα έπρεπε να έχει αρχίσει στις 4 τοπική ώρα.

Επιβλέπει η αντιπροσωπεία από το Κατάρ

Για να τηρηθούν όλα τα μέρη της συμφωνίας μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, μια ολιγομελής αντιπροσωπεία από το Κατάρ έφτασε σήμερα στην περιοχή ώστε να γίνει ομαλά η ανταλλαγή των ομήρων και κρατουμένων και να συνεχιστεί η κατάπαυση του πυρός, ανέφεραν ισραηλινά ΜΜΕ.

Τα μέλη της καταριανής αντιπροσωπείας προσγειώθηκαν νωρίτερα στο ισραηλινό αεροδρόμιο Μπεν-Γκουριόν με ιδιωτικό αεροσκάφος που αναχώρησε από τη Λάρνακα, μετέδωσε το δημόσιο ισραηλινό δίκτυο Kan.

Διπλωμάτης, που γνώριζε για την επίσκεψη, επιβεβαίωσε την άφιξη της αντιπροσωπείας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa).

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Φονική πυρκαγιά σε πολυκατοικία βόρεια του Παρισιού – 3 νεκροί και 8 τραυματίες

Προκαλεί ξανά το Βατικανό η Μαντόνα: Το αμφιλεγόμενο φούτερ με τον πάπα Φραγκίσκο (Photo)

Πάταγος στη Μεγάλη Βρετανία με νέο βιβλίο: «Θέλεις να δεις ξανά τα εγγόνια σου;», είπε ο πρίγκιπας Χάρι στον βασιλιά Κάρολο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 08:06