search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:26
MENU CLOSE

Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean): Ικανοποίηση για την επαναγορά των warrants – Μέρισμα από το 2024

27.11.2023 12:36
Αgean new

Η εξαγορά των warrants από το ελληνικό δημόσιο κλείνει οριστικά τον κύκλο της πανδημίας για την Aegean με την εταιρεία να έχει ανακάμψει σε όλα τα επίπεδα.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Aegean Ευτ. Βασιλάκης στο πλαίσιο ενημέρωσης των αναλυτών μέσω τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα του 9μήνου του 2023.

Επανέλαβε ότι ήταν ο ίδιος που εισηγήθηκε την επαναγορά τους από την εταιρεία, καταβάλλοντας το τίμημα των 85,4 εκατ. ευρώ, μια πρόταση η οποία αναμένεται να εγκριθεί από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου.

Το διοικητικό συμβούλιο έχει λάβει επιστολές από μετόχους που εκπροσωπούν πάνω από το 60% του μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με τις οποίες προτίθενται να υπερψηφίσουν την πρότασή του για απόκτηση των warrants, άρα, η σχετική απόφαση θεωρείται εξασφαλισμένη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την παροχή κρατικής ενίσχυσης ύψους 120 εκατ. ευρώ στην Aegean  τον Δεκέμβριο του 2020 ως αποζημίωση μέρους των άμεσων συναρτώμενων με την πανδημία Covid-19 ζημιών που υπέστη η εταιρεία.

Ο ισχυρός άνδρας της Aegean προανήγγειλε ότι μετά την εξαγορά των warrants οι μέτοχοι θα λάβουν και μέρισμα το 2024 για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια χωρίς διανομή κερδών.

Σε ότι αφορά τις προβλέψεις για τα αποτελέσματα συνολικά το 2023 ο Ευτύχης Βασιλάκης, τοποθετεί τον πήχη για τα EBITDA της τρέχουσας χρήσης στα 400-415 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 200-215 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με το δ’ τρίμηνο του έτους, ο Ευτ. Βασιλάκης προέβλεψε μείωση 2% σε επίπεδο εσόδων, λόγω του ισχυρού ανταγωνισμού και της επέκτασης των προγραμμάτων και άλλων εταιρειών.

Σε ό,τι αφορά την τεράστια επένδυση για την ανανέωση του στόλου της με την απόκτηση τουλάχιστον 46 νέων αεροσκαφών Airbus της οικογένειας neo (με option για 12 ακόμη), ο πρόεδρος της αεροπορικής τόνισε πως η εταιρεία θα εκμεταλλευτεί το δικαίωμα απόκτησης περισσότερων αεροσκαφών, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στα 49.

Βάσει χρονοδιαγράμματος, η εταιρεία θα παραλάβει μέσα στο 2024 έξι ακόμη αεροσκάφη, τρία από τα οποία θα της παραδοθούν πριν από την καλοκαιρινή σεζόν και θα εκτελούν πτήσεις στο peak της τουριστικής περιόδου, ενώ τα υπόλοιπα τρία θα παραδοθούν στην Aegean μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον επικεφαλής της εταιρείας 5 από τα Airbus 320neo που είχε παραγγείλει η Αegean θα μετατραπούν σε Airbus 321neo, τα οποία έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Ο επικεφαλής της Aegean αναφέρθηκε επίσης στην ανάπτυξη του πρώτου Κέντρου Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα που υλοποιεί η ελληνική αεροπορική σε συνεργασία με την καναδική CAE, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, επισημαίνοντας πως έχουν ήδη εγκατασταθεί οι τρεις πρώτοι προσομοιωτές και μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να ξεκινήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης

Πολλαπλές διακρίσεις για τη στρατηγική ανθρώπινου δυναμικού του Ομίλου ΟΤΕ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Υπογραφή Σύμβασης Υπο-Παραχώρησης του λιμένα «Φίλιππος Β’» για 40 χρόνια

Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Οικονομικά Αποτελέσματα Εννεάμηνου 2023

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:25