search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 15:29
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Ο δίαυλος επικοινωνίας με τους αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ και οι συζητήσεις για τις μεταγραφές 

28.11.2023 07:49
androulakis_kasselakis_new

Συζήτηση για το κατά πόσον υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στους αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θα δημιουργήσουν νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, και στελεχών του ΠΑΣΟΚ έχει «φουντώσει» το τελευταίο διάστημα.

Τι λένε στην Χαριλάου Τρικούπη

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ όπως είναι λογικό έχουν πυροδοτήσει περισσότερο την κουβέντα για το εάν μπορεί να υπάρξει διάλογος ανάμεσα στους αποχωρήσαντες και το ΠΑΣΟΚ. Το προηγούμενο διάστημα βέβαια, υπήρχε η κουβέντα για το εάν το Κίνημα θα αντλήσει στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Δημοσιεύματα θέλουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να έχουν κάνει πρώτες επαφές για να δουν κατά πόσο μπορούν ΠΑΣΟΚ – «Αποχωρήσαντες ΣΥΡΙΖΑ» να συνεργαστούν. Η αλήθεια είναι ότι οι επαφές από μόνες τους δε λένε τίποτα καθώς η ατζέντα αυτών θα μπορούσε να είναι η συνεργασία στη Βουλή, μιας και κανένας από τους αντιπάλους της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι κοινοβουλευτικά «μεγάλος». 

Όπως και να ‘χει κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει στο topontiki.gr ότι τέτοιες επαφές δεν υπήρξαν. «Ούτε με την πλευρά Τσακαλώτου, ούτε με την πλευρά Αχτσιόγλου», τονίζει. 

Οι συζητήσεις για τις μεταγραφές

Τώρα, στο ερώτημα αν θα επιχειρηθεί η άντληση στελεχών που ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ και πλέον φεύγουν η απάντηση δεν είναι οριστικά αφού «κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά». Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό δεν αφορά μόνο πρόσωπα που ήταν παλαιότερα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και κόσμο από την Ανανεωτική Αριστερά. 

Όπως έγραψε και το φύλλο της εφημερίδας, την περασμένη Πέμπτη αυτό συζητήθηκε και εντός του Πολιτικού Συμβουλίου το οποίο προηγήθηκε της Κεντρικής Επιτροπής.

Η συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ Ανανεωτική Αριστερά, της οποίας ηγείται ο Θόδωρος Μαργαρίτης, υποστήριξε στο Πολιτικό Συμβούλιο πως μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο. 

Δηλαδή, της προσέγγισης προσώπων που ήταν παλιότερα στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόταση του Μαργαρίτη, ο Ανδρουλάκης εμφανίστηκε διστακτικός, δείχνοντας του μάλιστα και την φωτογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου που βρισκόταν κρεμασμένη στον τοίχο

Μπορεί σε κορυφαίο επίπεδο να μην υπάρχουν συμφωνίες, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ο διάλογος με κάποια πρόσωπα έχει ανοίξει.

«Οι συμμαχίες θα γίνουν με όρους πολιτικούς και όχι εξουσίας. Το κάλεσμα είναι πολιτικό και προς την κοινωνία και προς ανθρώπους της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, του προοδευτικού Κέντρου, της προοδευτικής Αριστεράς, της Ανανεωτικής Αριστεράς», είναι το μήνυμα Ανδρουλάκη. 

Όπως εξηγούν συνεργάτες του, στο Κίνημα δεν θέλουν να οικοδομηθεί ένα κόμμα με οπορτουνιστικούς όρους όπως «έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ είναι πέρα από ξεκάθαρο ότι ο Ανδρουλάκης επιχειρεί σε όλους τους τόνους να διαφημίσει το γεγονός ότι ο ίδιος – και μάλιστα πετυχημένα – ανέδειξε πρόσωπα μέσα από την παράταξη και αυτό θα συνεχίσει να κάνει ως προτεραιότητά του. 

Διαβάστε επίσης:

Και νέα απρέπεια Σούνακ: Πρότεινε συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό

Σούνακ: Ακύρωσε τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη λόγω της ατάκας για τη Μόνα Λίζα

«Εξωστρέφεια» Κασσελάκη, με αιχμές για τις αποχωρήσεις: Στην τελική ευθεία για ανακοινώσεις οι «11», κλειδώνουν απόψε όνομα, ρόλοι και δράσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 15:25