search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 12:12
MENU CLOSE

Σαλαμίνα: Είχε συλληφθεί και στο παρελθόν ο ιερέας που ασέλγησε σε 12χρονο – Ήταν φίλος της οικογένειας

28.11.2023 09:09
iereas

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Σαλαμίνας η υπόθεση του 68χρονου παλαιοημερολογίτη ιερέα, ο οποίος συνελήφθη για ασέλγεια σε ανήλικο 12 χρονών από τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Προστασίας ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής την Κυριακή το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία ο κατηγορούμενος προέβη στις εν λόγω πράξεις κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο και το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα.

Ο ιερέας είναι και ο ίδιος πατέρας δύο παιδιών και όπως αποκαλύφθηκε είχε κατηγορηθεί ξανά για ασέλγεια σε βάρος ενός άλλου ανηλίκου το 2012 και μάλιστα είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια κάθειρξη ωστόσο άσκησε έφεση κι αφέθηκε ελεύθερος αφού θα δικαζόταν σε δεύτερο βαθμό.

Ο παλαιοημερολογίτης ιερέας, σύμφωνα με τους κατοίκους της Σαλαμίνας ζούσε στην περιοχή τα τελευταία είκοσι χρόνια. Οι πληροφορίες σχετικά με το παρελθόν και τα αδικήματα του ιερέα είχαν αρχίσει να γίνονται γνωστά στην κοινωνία της Σαλαμίνας από το περασμένο καλοκαίρι, γεγονός που είχε προβληματίσει τους πιστούς που τον γνώριζαν και τον έβλεπαν να κυκλοφορεί ελεύθερος . Η ταπεινή και ήσυχη συμπεριφορά του ιερέα στο νησί έκανε πολλούς από τους πολίτες να μιλούν για έναν φιλήσυχο άνθρωπο μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι που είδαν τους άνδρες της Ασφάλειας Αττικής να περνούν χειροπέδες στον ιερέα.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, ο 68χρονος ιερέας ήταν γνωστός του πατέρα του ανήλικου και, εκμεταλλευόμενος την γνωριμία τους , επισκεπτόταν το σπίτι της οικογένειας όταν οι γονείς δεν ήταν εκεί και ενεργούσε κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις σε βάρος του 12χρονου. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του και στον χώρο που ασκούσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα, κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα, το περιεχόμενο των οποίων θα ερευνηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες (Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023) σε νησί του Αργοσαρωνικού, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 68χρονος ημεδαπός που τυγχάνει θρησκευτικός λειτουργός, διωκόμενος με ένταλμα για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δε συμπλήρωσε τα (12) έτη, κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε βάσει σχηματισμού δικογραφίας και καταγγελίας που είχε προηγηθεί τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την οποία σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο κατά το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο έως Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ο κατηγορούμενος προέβη στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στο χώρο που ασκούσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα, κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα, το περιεχόμενο των οποίων θα ερευνηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Επισημαίνεται ότι ο 68χρονος έχει κατηγορηθεί για ακόμη μια φορά σε προγενέστερο χρόνο για ομοειδή αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγείται στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Διαβάστε επίσης

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 28 Νοεμβρίου

Πλοίο προσέκρουσε σε προβλήτα στο λιμάνι της Νάξου

Πανσέληνος Νοεμβρίου: Εντυπωσιάζει το «Φεγγάρι του Κάστορα» (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 12:12