search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:28
MENU CLOSE

«Η Ντάουνινγκ Στριτ έχει ταραχθεί»: Δηκτική η δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

28.11.2023 08:55
laura_kuenssberg_new

Την απόφαση της Ντάουνινγκ Στριτ και του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λόγω δηλώσεών του για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, σχολίασε με δηκτικό τρόπο η δημοσιογράφος Laura Kuenssberg.

«Η συνέντευξή μας με τον Έλληνα πρωθυπουργό φαίνεται να έχει ταράξει την Ντάουνινγκ Στριτ αρκετά για να ακυρώσει τη συνάντηση του Σουνάκ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τεράστια αντίδραση, δεδομένου ότι αυτό το θέμα είναι μακροχρόνιο μεταξύ των δύο χωρών…», έγραψε στο Τwitter η δημοσιογράφος που πήρε την συνέντευξη από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Θα φαίνονταν καλύτερα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Δεν είναι ζήτημα επιστροφής, τα Γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα και εκλάπησαν», είχε δηλώσει την Κυριακή (26/11) ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο BBC One.

«Για εμάς είναι ζήτημα επανένωσης, πού μπορείς να θαυμάσεις καλύτερα αυτά τα σημαντικά μνημεία. Αν κόβαμε μισή τη Μόνα Λίζα και η μισή ήταν στο Λούβρο, τι θα συνέβαινε;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Δεν έχουμε κάνει όση πρόοδο θα θέλαμε στις διαπραγματεύσεις, αλλά είμαι υπομονετικός. Θα επιμείνω σε αυτές τις συζητήσεις. Έχω μια πλήρη θητεία μπροστά μου», πρόσθεσε.

«Θα τον συναντήσω και αυτόν και τον πρωθυπουργό αύριο και θα σας πω εν συνεχεία», τόνισε σχολιάζοντας ρεπορτάζ ότι ο Κιρ Στάρμερ των Εργατικών είναι θετικός για τα Γλυπτά.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί ο Τραμπ είναι σχεδόν απίθανο να παραστεί στην ορκωμοσία Μιλέι

Λεξικό Merriam-Webster: Αυτή είναι λέξη της χρονιάς για το 2023

Πόλεμος στη Γάζα: Kατάλογο με τους ομήρους που θα αφεθούν ελεύθεροι σήμερα παρέλαβε το Ισραήλ – Διήμερη παράταση της εκεχειρίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:25