search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:31
MENU CLOSE

Κένυα: Τουλάχιστον 120 οι νεκροί από τις πλημμύρες – Συγκλονιστικές εικόνες (photos)

29.11.2023 08:24
kenya22922

Τουλάχιστον 120 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών σε πολλές περιοχές της Κένυας, έκανε γνωστό χθες Τρίτη κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 76 θανάτους.

Πάνω από 89.000 οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και έχουν καταφύγει σε 112 καταυλισμούς, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ο Ρέιμοντ Ομόλο, ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.

Η Κένυα, η Αιθιοπία και η Σομαλία πλήττονται για εβδομάδες από καταρρακτώδεις βροχές, που συνδέονται με το μετεωρολογικό φαινόμενο Ελ Νίνιο. Τα ακραία φαινόμενα ακολουθούν τη χειρότερη ξηρασία στο Κέρας της Αφρικής τα τελευταία 40 χρόνια.

Ο πρόεδρος της Κένυας Ουίλιαμ Ρούτο συγκάλεσε προχθές Δευτέρα συνεδρίαση υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων για την διαχείριση της κρίσης κι υποσχέθηκε ότι οι πλημμυροπαθείς θα λάβουν βοήθεια αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε μετά τη συνεδρίαση η κενυατική προεδρία, γινόταν λόγος για 76 νεκρούς και πάνω από 35.000 οικογένειες που εκτοπίστηκαν.

Οι βροχοπτώσεις που έχουν ξεπεράσει ήδη κατά πολύ τις φυσιολογικές για την εποχή κι αποδίδονται στο Ελ Νίνιο «προκάλεσαν πλημμύρες μεγάλης κλίμακας οι οποίες δυστυχώς είχαν αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές, να εκτοπιστούν οικογένειες, να εμφανιστούν εστίες επιδημιών, να υποστούν καταστροφές υποδομές και αγαθά», τόνιζε στην ανακοίνωση η προεδρία της Κένυας.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στη Γάζα: Όλοι θέλουν εκεχειρία, εκτός από τον Νετανιάχου

Ιταλία: Τρένο παρέσυρε φορτηγό σε διάβαση στην Καλαβρία – 2 νεκροί και 6 τραυματίες (Video)

Βολές των Financial Times κατά Σούνακ: Ακατανόητη η ακύρωση της συνάντησης με Μητσοτάκη, μειώνει τη Βρετανία στα μάτια του κόσμου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09