search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:31
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Ακέφαλη και ανενεργή η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς 

29.11.2023 15:08
pasok
Eurokinissi

Στα παλαιότερα των υποδημάτων δείχνει να έχει γράψει η ΝΔ την Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς μετά την υπουργοποίηση του Χρήστου Στυλιανίδη.

Η μετακίνηση του τον περασμένο Σεπτέμβριο από την Επιτροπή, όπου ήταν πρόεδρος, στο υπουργείο Ναυτιλίας την άφησε ακέφαλη, με το ΠΑΣΟΚ να διερωτάται αν αυτή είναι η ευαισθησία του κυβερνώντος κόμματος για τον απόδημο ελληνισμό. 

Εδώ και τέσσερις μήνες η Επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει, ενώ όπως επισημαίνουν τρεις βουλευτές -μέλη, ανάμεσά τους και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι το πρώτο σχέδιο νόμου που ψήφισε η παρούσα Βουλή ήταν για τη διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων, σχέδιο που έπρεπε κατ’ εξοχήν να έχει συζητηθεί και από τη συγκεκριμένη επιτροπή.

Στη Χαριλάου Τρικούπη υπογραμμίζουν ότι η Επιτροπή παραμένει ανενεργή την ώρα που υπάρχουν πλείστα ζητήματα που απασχολούν τους απόδημους Έλληνες, αλλά και πεδία που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των δεσμών της χώρας μας με τη διασπορά, κυρίως μέσω της εκπαίδευσης και της πολιτιστικής διπλωματίας. Ανενεργός παραμένει επίσης, και ο συνταγματικός θεσμός του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού.

«Φαίνεται πως για την Κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη, η αρμόδια επιτροπή της Βουλής είναι απλώς διακοσμητική και οι απόδημοι συμπατριώτες μας δεν είναι φορείς μιας κοινής εθνικής κληρονομιάς αλλά απλώς ενός εκλογικού δικαιώματος. Αυτή είναι η ευαισθησία της Νέας Δημοκρατίας για τον απόδημο Ελληνισμό;», διερωτώνται τα μέλη της Επιτροπής Γιώργος Παπανδρέου, Δημήτρης Μάντζος και Ευαγγελία Λιακούλη.

Διαβάστε επίσης:

Πρόκληση Βορίδη προς ελεύθερους επαγγελματίες: Εθελοντικό το τεκμαρτό εισόδημα – Ο έντιμος φορολογούμενος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα (video)

Ερντογάν για την επίσκεψή του στην Ελλάδα: «Δεν υπάρχουν προβλήματα που δεν μπορούμε να λύσουμε»

Χαρίτσης για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Νομοθετική πρόταση από την ΚΟ των «11» αν η κυβέρνηση συνεχίσει τις αναβολές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:28