search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 05:43
MENU CLOSE

Επιστολική ψήφο από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός – Όλη η χώρα μία περιφέρεια στις ευρωεκλογές

30.11.2023 11:24
epistoliki psifos

Επιστολική ψήφο για τους ψηφοφόρους στην Ελλάδα αλλα και το εξωτερικό, ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η μεταρρύθμιση αυτή αφορά στη δυνατότητα επιστολικής ψήφου στις εκλογές, με άμεση εφαρμογή του μέτρου, δηλαδή από τις ευρωεκλογές, τον Ιούνιο του 2024.

Παράλληλα όπως είπε ο πρωθυπουργός στις ευρωεκλογές της ερχόμενης άνοιξης για την ανάδειξη των 21 Ευρωβουλευτών θα ισχύσει ο σταυρός προτίμησης γιατί, όπως είπε, «πιστεύω ότι τον πρώτο λόγο στην εκλογή κάθε εθνικού ανιτπροσώπου πρέπει να τον έχει ο πολίτης και όχι ο αρχηγός κάθε παράταξης μέσω μιας λίστας προδιορισμένων βουλευτών».

«Είναι κάτι που έχουν υιοθετήσει τα περισσότερα κρατη και είναι ώρα να ισχύσει στον τόπο μας. Είναι μια ιστορική τομή καθώς η εκλογική διαδικασία εμπλουτίζεται, αλλάζει και αποτελεί μια γενναία μεταρρύθμισης καθώς διευρύνει το εκλογικό σώμα και είναι η πιο ισχυρή απαντηση στην αποχή», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο ίδιος, τηρήθηκε απόλυτη μυστικότητα για το συγκεκριμένο θέμα, ώστε πρώτα να διασφαλιστεί ότι μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία.

Επίσης, απευθυνόμενος προς τους υπουργούς σημείωσε ότι θα μοιραστεί στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ο σχετικός φάκελος με τις λεπτομέρειες.

«Είναι μια ιστορική τομή εκσυγχρονισμού και διεύρυνσης της δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας μας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

To δείγμα του φακέλου που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Για το φορολογικό νομοσχέδιο

Ο κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών. Όπως είπε, το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί περιλαμβάνει 11 «ρυθμίσεις κοινωνικής δικαιοσύνης κατα της φοροδιαφυγής.» Σημείωσε επίσης ότι κατά τη δημόσια διαβούλευση υποβλήθηκαν σχεδόν 3.000 σχόλια και πρόσθεσε ότι αρκετά έγιναν δεκτά χωρίς όμως να αλλοιώνεται ο πυρήνας του νομοσχεδίου.

Τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου είναι:

-Παρουσίαση από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Θάνο Πετραλιά του κρατικού προϋπολογισμού 2024

-Παρουσίαση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη του νομοσχεδίου για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, την επίτευξη της αστικής ανθεκτικότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και την καταστολή της αυθαίρετης δόμησης

-Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη του νομοσχεδίου για το εθνικό σύστημα τραύματος

-Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη ερανιστικών νομοσχεδίων των υπουργείων τους,

-Εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη σχετικά με την επιλογή προέδρου του ελεγκτικού συνεδρίου,

-Εισήγηση από την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη για την τροποποίηση πράξης υπουργικού συμβουλίου για τη συγκρότηση και λειτουργία της κυβερνητικής επιτροπής για την κοινωνική ένταξη των Ρομά.

Στις 16:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετέχει σε συζήτηση με τον Yossi Matias, αντιπρόεδρο Engineering & Research της Google, σε εκδήλωση για τα 15 χρόνια της Google στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Δικαιοσύνη όχι μόνο για αυτούς που παραβιάζουν τον νόμο, αλλά πλέον και για αυτούς που αδικούνται: η βασική φιλοσοφία των αλλαγών Φλωρίδη

Κυβέρνηση: Από τις συμπληγάδες του φορολογικού στη μέγγενη του προϋπολογισμού και τη μείωση του ρυθμού ανάπτυξης 

Ο φόβος των ευρωεκλογών πάει πίσω τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών – Τα χτυπήματα από Σαμαρά και Βορίδη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07