search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:00
MENU CLOSE

Η κυβέρνηση απαλλάσσει από αστικές ευθύνες τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ – Η τροπολογία

01.12.2023 11:22
vouli_0112_1460-820_new

Τροπολογία που απαλλάσσει τα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων από αστικές ευθύνες έναντι τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις, παρά μόνο για βαρεία αμέλεια και δόλο, κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια και τους servicers που ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με την τροπολογία που φέρει την υπογραφή του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη προβλέπεται ακόμη ότι εξαιρούνται από τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι αναφερόμενες συναλλαγές του ΤΑΙΠΕΔ

Παράλληλα, νομιμοποιούνται οι διαχειριστές απαιτήσεων από συμβάσεις δανείων και πιστώσεων, να ασκούν, ως μη δικαιούχοι διάδικοι, ένδικα βοηθήματα, να προβαίνουν σε δικαστικές ενέργειες, για την είσπραξη των υπό διαχείριση απαιτήσεων καθώς και να παρίστανται ή να συμμετέχουν στις αναφερόμενες διαδικασίες και προσδιορίζονται τα νομιμοτιοιητικά έγγραφα για την άσκηση από τους διαχειριστές πιστώσεων των παρεχόμενων δικαιωμάτων. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα στους χρηματοδοτικούς φορείς (τράπεζες και διαχειριστές δανείων), κατά την αντιπρότασή τους προς οφειλέτες των οποίων το ακίνητο βρίσκεται σε διαδικασία πλειστηριασμού (εξαιρουμένων των ευάλωτων οφειλετών για τους οποίους έχει εκδοθεί βεβαίωση ευάλωτου οφειλέτη), να συμπεριλάβουν, ως όρο ρύθμισης, προκαταβολή στο οριζόμενο ποσοστό, επί της προκύπτουσας από τον εξωδικαστικό μηχανισμό του ν. 4738/2020, οφειλής

Τέλος, σύμφωνα με τη ρύθμιση επιτρέπεται η υποβολή, εντός της ορισθείσας προθεσμίας, νέας αίτησης για υπαγωγή στη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών προς το Δημόσιο και Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίες βεβαιώθηκαν κατά το οριζόμενο χρονικό διάστημα, υπό τις αναφερόμενες προϋποθέσεις.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε τέσσερις τροπολογίες για τα «κόκκινα» δάνεια

Σκέρτσος για επίσκεψη Ερντογάν: Θα προσπαθήσουμε να βρούμε έναν κοινό τόπο για να απομακλιμακώσουμε την ένταση (video)

Αλέκα Παπαρήγα: Εμείς στο ΚΚΕ δεν δώσαμε κανένα δαχτυλίδι στον Κουτσούμπα (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:58