search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:40
MENU CLOSE

Μεξικό: «Από άγνωστα είδη» το 30% του DNA των δύο «εξωγήινων» που βρέθηκαν στο Περού

01.12.2023 14:03
mexico_aliens_1909_1920-1080_new

Μεγαλώνει το μυστήριο για τους «εξωγήινους» στο Μεξικό, καθώς μία νέα ανάλυση DNA των μικρόσωμων πλασμάτων έδειξε ότι μέρος του γενετικού υλικού δεν είναι ανθρώπινο, αλλά προέρχεται «από άγνωστα είδη».

Η δημόσια συζήτηση στο Μεξικό για τους μουμιοποιημένους «εξωγήινους» είναι πολύ ζωηρή τους τελευταίους δύο μήνες, αφότου ένας αμφιλεγόμενος υποστηρικτής θεωριών για UFO, ο δημοσιογράφος Χαϊμέ Μαουσάν, ισχυρίστηκε ότι έχει αποδείξεις πως τα δύο σώματα – που βρέθηκαν στο Περού – προέρχονται από κάποιο εξωγήινο πολιτισμό.

Στην τελευταία προσπάθεια να πείσει το κοινό και τις αρχές ότι οι δύο μούμιες είναι από εξωγήινα όντα, ο Μαουσάν ανέθεσε σε ομάδα ερευνητών να κάνουν εξέταση του DNA στους «εξωγήινους» και ανακοίνωσε ότι η ανάλυση έδειξε πως το 30% προέρχεται «όχι από κάποια γνωστά είδη». Επανέλαβε εξάλλου τον ισχυρισμό ότι τα δύο σώματα είναι «αυθεντικά» και ο σκελετός τους ενιαίος. Η προέλευση του υπόλοιπου 70% του DNA δεν αποκαλύφθηκε.

Η DailyMail.com έχει γράψει ότι ένας ειδικός σε θέματα UFO εξέτασε τα δύο σώματα και έβγαλε το συμπέρασμα ότι τα σώματα μπορεί να κατασκευάστηκαν από κάποιους ανθρώπους, που έκαναν σύνθεση οστών από ζώα που μπορεί να έχουν σήμερα εξαφανιστεί. Τα δύο σώματα εκτιμάται ότι μουμιοποιήθηκαν πριν από 1.000 χρόνια.

Ο Μαουσάν πάντως επιμένει ότι για πρώτη φορά παρουσιάζονται δημοσίως κάποια είδη εξωγήινης ζωής. «Έχουμε κάποιο ξεκάθαρο δείγμα μη ανθρώπινων όντων, που δεν έχουν σχέση με είδη που γνωρίζουμε στον πλανήτη μας. Το κοινό έχει δικαίωμα να γνωρίζει για την μη ανθρώπινη τεχνολογία. Η πραγματικότητα περισσότερο ενώνει παρά διχάζει την ανθρωπότητα. Δεν είμαστε μόνοι στο αχανές σύμπαν, πρέπει να αποδεχτούμε αυτή την αλήθεια», είπε ο Μαουσάν ενώπιον του μεξικανικού κογκρέσου.

Τα δύο σώματα, κατά τον Μαουσάν, έχουν ενιαίο σκελετό, δεν έχουν δόντια, στα χέρια έχουν τρία δάχτυλα και περιέχουν εμφυτεύματα από μέταλλα καδμίου και οσμίου, που είναι σπάνια στην Γη.

«Αυτές οι φιγούρες πέρασαν από τη διαδικασία χρονολόγησης με άνθρακα, από το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού. Δεν είναι μέρος της γήινης εξέλιξης των ειδών. Δεν είναι είδος που βρέθηκε σε κάποια συντρίμμια UFO», είπε ο Μαουσάν, ενώπιον του κογκρέσου, προσθέτοντας ότι «βρέθηκαν σε ορυχεία άλγης και αργότερα μουμιοποιήθηκαν».

Κατά τον Μαουσάν «δεν γνωρίζουμε αν είναι εξωγήινοι ή όχι, αλλά ήταν ευφυή όντα και ζούσαν μαζί μας» και γι’ αυτό «πρέπει να ξαναγράψουν την ιστορία».

Μετά τις δηλώσεις στο κογκρέσο, ο Μαουσάν πριν από λίγες μέρες επανήλθε στο θέμα επικαλούμενος γιατρούς που εξέτασαν τα δύο σώματα και είπαν ότι είναι αυθεντικοί οργανισμοί, με υβριδικό DNA. «Έχουμε ένα υβριδικό πλάσμα, έχουμε άλλα πλάσματα που προφανώς είναι πιο εξελιγμένα από εμάς… είμαστε ενώπιον ενός πραγματικά σπουδαίου φαινομένου», υποστήριξε ο Μαουσάν.

Αν και ο Μαουσάν και η ομάδα του υποστηρίζουν ότι τα μουμιοποιημένα σώματα, στα οποία έδωσαν τα ονόματα «Κλάρα» και «Μαουρίσιο», είναι «πραγματικά», οι ειδικοί δεν είναι σε θέση να δώσουν μια εξήγηση για την προέλευσή τους , αλλά δεν έχουν πειστεί για την «εξωγήινη» προέλευσή τους.

«Κανένας από τους επιστήμονες δεν λέει ότι υπάρχουν αποδείξεις πως είναι εξωγήινοι, αλλά εγώ πηγαίνω παραπέρα», είπε ο Μαουσάν, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα μπορούσαν να είναι αποδείξεις για κάποιες μη γήινες μορφές ζωής, που βρέθηκαν στον πλανήτη μας. Για να στηρίξει το επιχείρημα αυτό ο Μαουσάν έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή 11 γιατρών και ερευνητών από το Περού, που υποστηρίζουν αυτή την εκδοχή. Οι 11 επιστήμονες στην κοινή επιστολή τους δεν αναφέρονται πάντως σε «εξωγήινα» όντα, αλλά δεν απαντούν και στο ερώτημα της προέλευσής τους.

Ο ανθρωπολόγος Ρότζερ Ζούνιγκα, από το πανεπιστήμιο San Luis Gonzaga National University, στην Ίκα του Περού, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει απολύτως καμία ανθρώπινη παρέμβαση στη φυσική και βιολογική δημιουργία αυτών των πλασμάτων».

Ο χειρούργος Σελεστίνο Αντόλφο Πιότο, από την Αργεντινή, υποστήριξε επίσης ότι μελέτησε τα αποτελέσματα των αναλύσεων στα δύο σώματα και έβγαλε το συμπέρασμα ότι «είναι μια εξελιγμένη εκδοχή των σημερινών ανθρώπων», αποκαλώντας τους μάλιστα «απογόνους μας».

Ωστόσο ο ufo-λόγος Γουίλ Γκάλισον, στενός φίλος του αρχαιολόγου που πρώτος ανέλυσε τα δύο σώματα, εκτιμά ότι ίσως οι δύο σκελετοί κατασκευάστηκαν πριν από 1.000 χρόνια από οστά ζώων, για να χρησιμοποιηθούν για θρησκευτικούς σκοπούς, παρατηρώντας μάλιστα ότι τα κεφάλια «προσομοιάζουν αρκετά» με τα κρανία των μηρυκαστικών ζώων αλπακά.

Διαβάστε επίσης:

Ισπανία: Ελικόπτερο έπεσε σε αυτοκίνητο στον περιφερειακό της Μαδρίτης – Τρεις τραυματίες (video)

Politico: Η Γερμανία των ελλειμμάτων, πιέζει για αυστηρότερη δημοσιονομική πολιτική

Πώς είναι να ζεις στο πιο παγωμένο μέρος του κόσμου; (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:38