search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:24
MENU CLOSE

Μελόνι: Συνδέει τις αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους με την απόδοσή τους

02.12.2023 00:05
meloni 876- new

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι θέλει να συνδέσει στο εξής την αποδοτικότητα των δημοσίων υπαλλήλων με τις μισθολογικές τους αυξήσεις.

Σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσε ο Ιταλός υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Πάολο Τζανγκρίλο, «το σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων που θα ετοιμάσει η Δημόσια Διοίκηση θα έχει άμεση σχέση με τις απολαβές τους», διότι «όταν αξιολογούμε τις ικανότητες των εργαζομένων, μετράμε τη δυνατότητα έκφρασης του ταλέντου, εντοπίζουμε τομείς όπου μπορεί να υπάρξει βελτίωση και προσπαθούμε σε τελική ανάλυση να στηρίξουμε την εξέλιξη του κάθε ανθρώπου».

Η αξιολόγηση αυτή, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θα αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους αρχίζοντας από τα διευθυντικά στελέχη, για τα οποία θα εκφράζουν την άποψή τους και οι υφιστάμενοί τους. Κύρια κριτήρια θα είναι το «ηγετικό προφίλ», η ικανότητα εφαρμογής των διαφόρων σχεδίων, η εκτίμηση των ικανοτήτων των διαφόρων συνεργατών και η δημιουργία ομάδων εργασίας με υψηλή αποδοτικότητα. Όσο πιο θετική θα είναι η αξιολόγηση, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η βελτίωση των μισθολογικών συνθηκών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero, το συγκεκριμένο κριτήριο πρόκειται να συμπεριληφθεί από την κυβέρνηση Μελόνι στην ανανέωση της συλλογικής σύμβασης εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων, με κύρια οδηγία «να δοθούν κίνητρα προς επίτευξη νέων στόχων ώστε να βελτιωθούν οι δεξιότητες των εργαζομένων σε τομείς στους οποίους υστερούν».

Διαβάστε επίσης:

Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Πρώτη έξοδος μετά την κυκλοφορία του «Endgame»

Κατέρρευσαν οι συνομιλίες Ισραήλ – Χαμάς για κατάπαυση του πυρός

Η «διπλωματία της γραβάτας» του Καρόλου, ο αμετανόητος Σούνακ και το νέο τετ α τετ Μητσοτάκη – Στάρμερ στο περιθώριο της COP28

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:22