search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:17
MENU CLOSE

BBC: Περικοπές στην ιστορική εκπομπή Newsnight – Κόβουν τηλεοπτικό χρόνο και προσωπικό

03.12.2023 16:23
BBC

Την αντίδραση των τηλεθεατών και των δημοσιογράφων στη Βρετανία έχει προκαλέσει η απόφαση του BBC να προχωρήσει σε περικοπές στην ιστορική πλέον εκπομπή Newsnight.

Στον σχεδιασμό της διοίκησης του BBC περιλαμβάνεται η μείωση του τηλεοπτικού χρόνου της εκπομπής κατά 10 λεπτά και οι απολύσεις προσωπικού. Χαρακτηριστικά, από τους 57 εργαζομένους της εκπομπής, θα μείνουν μόλις 23! Στο επίκεντρο των περικοπών θα βρεθούν οι ερευνητικές εκπομπές και τα ρεπορτάζ.

To αρχικό τρέιλερ έναρξης της εκπομπής το 1980

Σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλος του BBC News and Current Affairs Deborah Turness, οι αλλαγές αυτές έπρεπε να γίνουν καθώς ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας βιώνει «δύσκολο οικονομικό κλίμα» με το ενδιαφέρον του κοινού για ενημέρωση να στρέφεται πλέον στο Διαδίκτυο.

Οι παραπάνω αλλαγές αναμένεται να διασφαλίσουν 7,5 εκατ. λίρες την ώρα που ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας πρέπει να εξοικονομήσει συνολικά 500 εκατ. λίρες.

Η εκπομπή μετρά ήδη 43 χρόνια ζωής και έχει φιλοξενήσει σημαντικά ρεπορτάζ και έρευνες όπως η συνέντευξη του πρίγκιπα Άντριου για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο του Έπσταιν.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεθέαση Σαββάτου: Πήρε όλο το …χαρτί ο ALPHA

Ντέπυ Γκολεμά: «Παρκάρετε τα καλάμια σας έξω από τα κανάλια»

«Έρημη Χώρα»: Διθυραμβικά σχόλια στα social media για την 1η παραγωγή του ERTFLIX

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:17