search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:34
MENU CLOSE

Ηλιόπουλος: Το κόμμα δεν θα λέγεται «Αριστερά Μπροστά» – Δεν θα είμαστε σχήμα ούτε «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» ούτε «αντι-Κασσελάκης» (video)

04.12.2023 10:13
iliopoulos

Για τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, τους λόγους αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους στόχους του νέου κόμματος το όνομα του οποίου θα «αποκαλυφθεί» το απόγευμα μίλησε στο OPEN ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Δεν είμαστε απέναντι από τον κ. Τσίπρα»

Για την συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε πως «μια ιδιωτική συνάντηση, δεν την μεταφέρεις. Ότι και να γίνει, για μένα είναι ο άνθρωπος που συνάντησα πρώτα σαν γραμματέας στη νεολαία το 2001, είναι ο άνθρωπος που έκανε την Αριστερά κυβέρνηση και κατάφερε πάρα πολύ σημαντικά πράγματα. Θεωρώ κατανοητή την επιλογή του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και το να μην έχει μιλήσει δημόσια μέχρι αυτή τη στιγμή. Δεν είμαστε απέναντι από τον κ. Τσίπρα, είμαστε σε ένα διαφορετικό πολιτικό χώρο. Απέναντί μας είναι ο κ. Μητσοτάκης».

«Με τον Αλέξη Τσίπρα κάναμε μια συζήτηση σχεδόν δύο ώρες, ήταν σε πολύ καλό κλίμα. Ότι και να γίνει αυτή η σχέση δεν θα αλλάξει. Θεωρώ πως μπορεί την επόμενη μέρα, σε μια επόμενη στροφή να έχει θετικό ρόλο στις εξελίξεις», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται για να σενάρια που κυκλοφορούν και πως δεν είναι πολιτικά ανενεργός επειδή έφυγε από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Συντηρητική μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ»

Αναφορικά με τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησε στην αποχώρησή των «11» από το κόμμα είπε:

«Με τον κ. Κασσελάκη υπάρχουν διαφωνίες και υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα και μια συντηρητική μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ και ένα πολιτικό κενό. Σε οποιαδήποτε άλλη συγκυρία, άνθρωπος είχε κάνει την δήλωση που έκανε ο υπουργός για τους δικηγόρους και τους κούριερ, θα είχε φύγει σε 5 λεπτά. Έμεινε στη θέση του ο κ. Τσακλόγλου ακριβώς γιατί υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό κενό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει μόνος του. Το γεγονός πως σήμερα συζητάμε για μια χώρα όπου άνθρωπος 82 ετών ανάπηρος πετιέται στο δρόμο, είναι στοιχεία κοινωνικής χρεοκοπίας. Το σημερινό κόμμα του κ. Κασσελάκη δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη γιατί σε κεντρικά ζητήματα σε 4-5 μέρες μπορεί να έχει διαφορετικές τοποθετήσεις και αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα. Και σε άλλα ζητήματα, έχει κάνει μια συντηρητική μετατόπιση και ένα τρίτο θέμα είναι πως όταν θέλεις να υπάρχει μια συνύπαρξη, πρέπει να υπάρχει στοιχειωδώς μια σχέση εμπιστοσύνης. Αν η διαφορετική άποψη αντιμετωπίζεται ως υπονόμευση, πέμπτη φάλαγγα κτλ. Αντικειμενικά εκεί δεν μπορεί να υπάρχει συνύπαρξη».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος υποστήρξε ότι «δείχνει πανικό» να επικαλείται κάποιος το επιχείρημα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει επειδή βρίσκεται στο κόμμα ο Αλέξης Τσίπρας. «Το ποιες είναι οι κεντρικές θέσεις κρίνεται από τις τοποθετήσεις του νέου προέδρου», πρόσθεσε.

«Η Κεντρική Επιτροπή ήταν μια σοκαριστική στιγμή»

«Η Κεντρική Επιτροπή ήταν μια σοκαριστική στιγμή γιατί είδες έναν άνθρωπο που δεν συμπεριφέρεται σαν πολιτικός αρχηγός αλλά σαν CEO σε μια εταιρεία υπό εκκαθάριση, που έχει έρθει να κάνει απολύσεις. Και αυτό δεν είναι πολιτική διαδικασία. Ο Αλέξης Τσίπρας ποτέ δεν είχε μιλήσει για οποιαδήποτε διαφωνία με τη φράση “πέμπτη φάλαγγα”. Εκεί ξεπερνιόνται τα όρια της συνύπαρξης. Δεν έχω πρόβλημα να είμαι σε έναν πολιτικό χώρο και να είμαι η μειοψηφία, έχω πρόβλημα όμως όταν δεν μπορώ να παλέψω για τη γνώμη μου», συνέχισε.

Για το νέο κόμμα και τις έδρες των 11

Αναφορικά με το όνομα του νέου κόμματος, διέψευσε πως θα λέγεται «Αριστερά Μπροστά», όπως ακουγόταν και τόνισε πως θα έχει ένα «καθαρό πολιτικό στίγμα».

 «Δεν θα είμαστε αντι-ΣΥΡΙΖΑ ούτε αντί-Κασσελάκη σχήμα γιατί δεν αφορά αυτό ούτε εμας ούτε την κοινωνία» συμπλήρωσε

«Σήμερα συγκροτείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα και επίσημα συγκροτείται όταν θα κατατεθεί και το χαρτί στην Ολομέλεια. Την Τετάρτη θα μπούμε στην Ολομέλεια για το φορολογικό νομοσχέδιο», τονίζοντας πως στόχος είναι να ασκήσουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Για το γεγονός ότι δεν παρέδωσαν τις έδρες είπε: «Ημασταν και παραμένουμε βουλευτές της Αριστεράς, δεν έχουμε μετακινηθεί από το πολιτικό συμβόλαιο που υπογράψαμε με τους πολίτες για την εκλογή μας. Είμαστε άνθρωποι που εκλεγήκαμε από μια συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση, το μέσα σε 3 μήνες την αλλάζαμε αυτό θα ήταν πραγματικά μια παρέκκλιση από τα ζητήματα ηθικής».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ανεξάρτητο πλεόν Ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη είπε ότι «θα ήταν ένα πολύ καλό ενδεχόμενο να μπορέσουμε να κατέβουμε μαζί στις εκλογές. Υπάρχει επικοινωνία. Ο κ. Παπαδημούλης στηρίζει αυτή την προσπάθεια και το έχει πει πως δεν θα ξανακατέβει στην ευρωβουλή. Είναι η τελευταία του θητεία. Με τον κ. Κούλογλου δεν έχει υπάρξει κάποια επικοινωνία».

Διαβάστε επίσης:

Παπαδημούλης: Όσοι λένε ότι ο Τσίπρας είναι ευχαριστημένος με την ηγεσία Κασσελάκη, κάνουν λάθος (videos)

«Αποκαλυπτήρια» το απόγευμα για την ομάδα των 11 – Πρόβα για τον προϋπολογισμό η «πρεμιέρα» Χαρίτση στο φορολογικό

ΣΥΡΙΖΑ: Αγώνας δρόμου να «μπαλώσει» τις συνέπειες της διάσπασης – Θερμό κοινοβουλευτικό δεκαπενθήμερο χωρίς Κασσελάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:29