search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 05:06
MENU CLOSE

ΕΡΤ: Αντίδραση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ για μεθοδεύσεις στα αθλητικά της κρατικής ραδιοτηλεόρασης

05.12.2023 18:24
paok

Αναβρασμός επικρατεί στο φίλαθλο κόσμο της Θεσσαλονίκης με την διακριτική αντιμετώπιση που επιδεικνύει η ΕΡΤ τελευταίως στον ΠΑΟΚ.

Η διοίκηση του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα προκάλεσε και την αντίδραση της ΠΑΕ με την απόφαση της να μην καλύψει δημοσιογραφικά την αναμέτρηση της ποδοσφαιρικής ομάδας στην Φρανκφούρτη κόντρα στην Άιντραχτ επειδή δεν ήθελε να καλύψει τα έξοδα αποστολής δημοσιογράφου και επειδή η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν δέχθηκε να τα καλύψει.

Κατά την πρακτική του τελευταίου καιρού η διοίκηση της ΕΡΤ κατευθύνει τους δημοσιογράφους της να ζητούν από τις ΠΑΕ ή ΚΑΕ να καλύψουν τις δαπάνες μετακίνησης τους για τις μεταδόσεις αθλητικών διοργανώσεων, έχει επισημαίνει η πανελλήνια ομοσπονδία των δημοσιογράφων, θέτοντας θέμα ανεξαρτησίας και εγκυρότητας της δημοσιογραφικής εργασίας και άρα της ενημέρωσης, στο πρόσφατο γενικό συμβούλιο της στη Λάρισα.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξεμπροστιάζει την ΕΡΤ με επιστολή την οποία υπογράφει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Μάκης Γκαγκάτσης.

«Με την παρούσα, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την παράλειψη (;) της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης να στείλει απεσταλμένο στην Φρανκφούρτη, για τον, ιστορικής σημασίας, αγώνα του ΠΑΟΚ εναντίον της EINTRACHT FRANKFURT.

Μας φαίνεται αδιανόητο και αδικαιολόγητο, την ημέρα μάλιστα που η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση έχει απεσταλμένους στους εκτός έδρας αγώνες των Ολυμπιακού (στη γειτονική Freiburg) και Παναθηναϊκού (στο Villareal της Ισπανίας), να αγνοείτε προκλητικά την προσπάθεια της πιο επιτυχημένης, στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ελληνικής ομάδας.

Θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται καν να επιχειρηματολογήσουμε περισσότερο για την αδικία απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες βορειοελλαδίτες ή και ομογενείς, που ένιωσαν ξανά ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας στα δικαιώματα, ενώ λογίζονται ως ισότιμοι στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Άλλωστε σας έχει καταγγελθεί από το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων σας ήδη, ως μια σημαντική και απαράδεκτη παράλειψη.

Θα περιμέναμε μια δημόσια απολογία, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού απέναντι στον ΠΑΟΚ και τους φιλάθλους του, ωστόσο τόσες μέρες δεν πράξατε ούτε έστω αυτό.

Επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματός μας, σας ενημερώνουμε ότι σταματούμε κάθε χειρονομία καλής θέλησης απέναντι στα συνεργεία της ΕΡΤ και θα διαπιστεύουμε στο εξής μόνο όσους είμαστε εκ του νόμου υποχρεωμένοι να διαπιστεύσουμε.

Δυστυχώς, είναι πολλά πια τα σημάδια πως αντιμετωπίζετε τον ΠΑΟΚ ως ξένη ομάδα, πράγμα που δεν θα επιτρέψουμε στο εξής».

Εξάλλου η ΕΣΗΕΑ σε πρόσφατο ψήφισμα της αναφέρεται σε αυτή την ΕΡΤική πρακτική με έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία: «Βρίσκεται σε εξέλιξη συρρίκνωση και απαξίωση του αθλητικού προγράμματος της ΕΡΤ, κυρίως στην ιστορική ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Είναι αδιανόητο η διοίκηση της ΕΡΤ να κατευθύνει τους δημοσιογράφους να ζητούν από τις ΠΑΕ ή ΚΑΕ την κάλυψη των εξόδων μετακίνησής τους για μεταδόσεις αθλητικών διοργανώσεων».

Δεν έχει περάσει καιρός πολύς από την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κολύμβησης, στην Αθήνα και για την τηλεοπτική κάλυψη του ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, κατήγγειλε ότι η ΕΡΤ ζήτησε χρήματα.

Διαβάστε επίσης:

Alpha: Η τηλεθέαση της συνέντευξης Κασσελάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων

Η λέξη της χρονιάς σύμφωνα με την Οξφόρδη είναι το Rizz – Πώς ο Tom Holland επηρέασε το αποτέλεσμα (video)

Το #Cancel_Balenciaga μετά την καμπάνια με σαδομαζοχιστικά αρκουδάκια πάει περίπατο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50