search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:51
MENU CLOSE

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Πού βρίσκεται σήμερα ο αμετανόητος Επαμεινώνδας Κορκονέας

06.12.2023 10:12
korkoneas_new

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (6/12) από την δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια από τον ειδικό φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Ο δολοφόνος του Αλέξη βρίσκεται εκτός φυλακής μετά την αναβολή της εκδίκασης στο Στ’ Τμήμα του Αρείου Πάγου την 8η Νοεμβρίου, σχετικά με την αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, με την οποία χορηγήθηκε για δεύτερη φορά το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου στον πρώην ειδικό φρουρό.

Στις 22 Ιουνίου 2022 το Εφετείο Λαμίας, με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον Επαμεινώνδα Κορκονέα με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί.

Με το συγκεκριμένο ελαφρυντικό είχαν σπάσει τον Ιούλιο του 2019 τα ισόβια για τον Κορκονέα, που βρέθηκε τελικά εκτός φυλακής, έχοντας εκτίσει 11 χρόνια φυλακής.

Βέβαια, κατά την διάρκεια συνεδρίασης του δικαστηρίου, στις 23 Δεκεμβρίου 2016, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε δηλώσει αμετανόητος για την πράξη του.

«Δεν πρόκειται να ζητήσω καμία συγγνώμη από κανένα δεκαπεντάχρονο», είχε πει απευθυνόμενος στην πρόεδρο του δικαστηρίου.

Στις 9 Ιανουάριου η επόμενη συνεδρίαση

Οι δικηγόροι της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με την έναρξη της διαδικασίας στο Στ’ Τμήμα του Αρείου Πάγου, κατέθεσαν αίτημα για να ενημερωθούν σχετικά με την αλλαγή της προέδρου τμήματος που θα εκδίκαζε την υπόθεση.

Η πρόεδρος προχώρησε σε δήλωση αποχής από έδρας και ο εισαγγελέας ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί αναβολή στην υπόθεση για τις 9 Γενάρη του 2024, κάτι που έκανε δεκτό η πρόεδρος.

Στην πρότασή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Β. Παπαδάς, ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα παράστασης της οικογένειας προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Υπενθυμίζεται ότι και ο άλλος αστυνομικός που είχε εμπλοκή στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου βρίσκεται εκτός φυλακής.

Πιο συγκεκριμένα, στις 5 Οκτωβρίου 2011 το Πενταμελές Εφετείο Λαμίας ενέκρινε το αίτημά του για αναστολή της ποινής λόγω ανεπανόρθωτης βλάβης, υπό τον όρο της παραμονής του εντός του Νομού Δράμας.

Στην αίτηση ο Βασίλης Σαραλιώτης επικαλείτο σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει και δεν δύναται να διαχειριστεί όντας έγκλειστος.

Επίσης επικαλέστηκε την κρισιμότητα της υγείας του πατέρα του, αλλά και το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί το Εφετείο της υπόθεσης, παρότι τον Ιούλιο έχει δικαίωμα να υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης.

Διαβάστε επίσης:

Λήστεψε φαρμακείο στο κέντρο της Αθήνας με ψεύτικο όπλο – Τον συνέλαβαν λίγο αργότερα

Καιρός: Κακοκαιρίας σύνεχεια με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Πού θα χιονίσει

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:48