search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:53
MENU CLOSE

Γαλλική Έρευνα: Από τους πιο σκληρά εργαζόμενους στην Ευρώπη οι Έλληνες – Ποιοι είναι πρώτοι στη λίστα της…υπερεργασίας

06.12.2023 21:14
BURN_OUT
pixabay

Οι Έλληνες εργαζόμενοι, μισθωτοί και μη, δουλεύουν κατά μέσο όρο αρκετά περισσότερο από τους εργαζόμενους των άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Aυτό προκύπτει από έρευνα του γαλλικού Ινστιτούτου Rexecode, βάσει της οποίας ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος απασχολείται σχεδόν 2.000 ώρες τον χρόνο, έναντι 1.679 ωρών που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος.

Στην Ευρώπη, περισσότερες ώρες από τους Έλληνες δουλεύουν οι Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι, ενώ κάτω από 1.600 ώρες τον χρόνο δουλεύουν οι Ολλανδοί, οι Δανοί, οι Φινλανδοί, οι Σουηδοί, οι Αυστριακοί και οι Γερμανοί.

Οι Έλληνες μισθωτοί δουλεύουν πάνω από 1.900 ώρες τον χρόνο, ενώ ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στις 1.792 ώρες.

Οι Έλληνες μη μισθωτοί εργάζονται σχεδόν 2.400 ώρες τον χρόνο, με τον αντίστοιχο μέσο ευρωπαϊκό όρο να μην υπερβαίνει τις 2.200 ώρες εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό το Σαββατοκύριακο με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Μεγαλειώδεις πορείες μνήμης για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του – Ένταση σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη

Αράχωβα: Ξεσπά ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ – «Θα το πάω μέχρι τέλους – Η κοινωνία γνωρίζει, πρέπει να μιλήσει»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:47