search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:01
MENU CLOSE

Το απίθανο τρεντ με το σήμα της Νέας Αριστεράς, ο στόχος του Κασσελάκη, τα κινητά των υπουργών και η εξαίρεση της Ζωής από την εξεταστική

06.12.2023 06:16
kalxas-59

Καλημέρα σας

Τρεντ στα social media έγινε το έμβλημα της Νέας Αριστεράς αφού πολλοί χρήστες κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις ότι μοιάζει με σήμα τράπεζας, Brand από εταιρεία επίπλων κι άλλα χαριτωμένα. Ειδικά αυτό με τα έπιπλα είναι και το πλέον εντυπωσιακό ως προς την ομοιότητα – θα πρέπει αν πουν και ευχαριστώ από την εταιρεία που διαφημίστηκαν τζάμπα…

Το έμβλημα λένε θέλει να δείξει την πορεία αριστερά και πάνω, το οποίο σημαίνει ότι είναι ένα αριστερό… μωρό που θέλει να μεγαλώσει και να μην μείνει πολιτική υποσημείωση.

Σχεδιαστικά δεν το λες αριστούργημα, αλλά τα εμβλήματα είναι για να συζητούνται ένα – δυο εικοσιτετράωρα και τέλος.

Άλλωστε είναι πιθανό να αλλάξει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύχρονη παράδοση σε τέτοιες αλλαγές – αυτές τις παραδόσεις κουβαλούν και όσοι αποχώρησαν από αυτόν.

Ο Κασσελάκης και ο πήχης στις ευρωεκλογές

Απ’ όλα όσα είπε ο Κασσελάκης σε συνέντευξή του αυτό που ξεχώρισε είναι ο νέος στόχος να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές.

Να θυμίσουμε ότι είχε εκλεγεί με το σύνθημα ότι μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη, ενώ αργότερα (νομίζω στη συνέντευξη στον Χατζηνικολάου) είχε πει ότι ο στόχος των ευρωεκλογών είναι το ποσοστό του Ιουνίου: 18%.

Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή δεν δικαιολογεί τον στόχο.

Άρα το ερώτημα είναι γιατί έβαλε τόσο ψηλά τον πήχη.

Αν είχε επιμείνει στο 18%, μπορεί να μην το έπιανε, αλλά θα μπορούσε να βρεθεί κοντά και να χρεώσει την αποτυχία στη διάσπαση.

Επίσης ένα μικρό μυστήριο ήταν η απάντησή του όταν ο Σρόιτερ τον ρώτησε τι θα συμβεί αν περάσει κάτω από τον πήχη, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «δεν θα έχω τύψεις ό,τι και να συμβεί».

Πολλά τα στοιχήματα, να δούμε ποιοι θα πάνε στο ταμείο και ποιοι στον…κουβά!

Ψάχνουν εφαρμογές ασφαλούς επικοινωνίας

Η ΕΥΠ ειδοποίησε τους υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη να προσέχουν με τα κινητά τους.

Να μην χρησιμοποιούν, λέει, τις ευρέως διαδεδομένες στη χώρα μας εφαρμογές για να επικοινωνούν.

Αλλά να αξιοποιήσουν μία… ελβετική, που φαίνεται πιο αξιόπιστη. Από το ρεπορτάζ, δεν αντιλήφθηκα ότι πρόκειται όντως για πιο αξιόπιστη.

Όμως με την ευκαιρία αυτής της αποκάλυψης έκανα μία έρευνα. Με αντικείμενο ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν γενικά στα μεγάλα κόμματα.

Τι διαπίστωσα;

Ξεκινάω από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Οι περισσότεροι προτιμούν το WhatsApp, αν και… αμερικάνικο. Φαίνεται ότι έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη προς τα εκεί.

Στην κυβέρνηση χρησιμοποιούν αρκετοί το telegram, αν και δεν το περίμενα – βλέπετε είναι ρωσικής προέλευσης.

Ωστόσο το πλέον διαδεδομένο στους ψαγμένους και της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, κατάλαβα ότι είναι το signal.

Υπάρχουν και κάτι άλλες εφαρμογές περίεργες, λιγότερες γνωστές και διαδεδομένες όμως, που τελικά δεν βολεύουν.

Την ελβετική της ΕΥΠ πάντως δεν τη συνάντησα.

Δεν ξέρω τι πετριά έφαγαν εκεί στην Υπηρεσία, αλλά κάποιο λόγο θα έχουν υποθέτω.

Η βολική έξωση της Κωνσταντοπούλου

Παρακολούθησα με ενδιαφέρον πώς εξελίχθηκε η πρώτη μεγάλη σύγκρουση στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη.

Η οποία ενέκρινε την εξαίρεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τις σύνθεσή της, επειδή, λέει, είναι συνήγορος οικογενειών που έχασαν ανθρώπους τους στο τραγικό δυστύχημα προ μηνών.

Αυτή εισήγηση του επιστημονικού συμβουλίου, την οποία έκαναν αποδεκτή οι βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σεβαστή θεσμικά η κρίση του επιστημονικού συμβουλίου. Αλλά και κάπως τραβηγμένη καθώς η επιτροπή είναι εξεταστική και όχι προανακριτική.

Βέβαια δεν… χάλασε κανέναν η εξαίρεση της Ζωής. Ούτε καν τα άλλα κόμματα, που άφησαν τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν την ευθύνη.

Βλέπετε, αν ήταν στην επιτροπή η Ζωή, θα έδινε τον τόνο στις συνεδριάσεις και θα επέβαλε ατζέντα – ακόμα και μάρτυρες που θα έπρεπε να κληθούν. Καλώς ή κακώς θα επισκίαζε τους άλλους συμμετέχοντες. Υποψιάζομαι ότι αυτό μέτρησε για την τροπή που πήραν χθες τα πράγματα, με την ίδια τη Ζωή να καταγγέλλει τους πάντες και τα πάντα…

Διαβάστε επίσης:

Η Νέα Αριστερά με τα όχι και τόσο νέα στελέχη, το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που επηρεάζεται από τη θητεία Κασσελάκη και η ευρωλίστα της ΝΔ

Ο διαφημιστής Σούνακ, η επιφύλαξη για Ερντογάν, το όνομα των «11», ένα δυσάρεστο γκάλοπ και τα μηνύματα του Τσίπρα

Η εμφάνιση Τσίπρα με νόημα, το όνομα του νέου κόμματος, το αδιέξοδο του Πατέλη και ο Ανδρουλάκης παρέα με τον Τζανακόπουλο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:00