search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 02:45
MENU CLOSE

Ξενοδόχοι Αράχωβας για το μποϊκοτάζ: «Κηρύγματα μίσους από φιλοζωικές, σαν να λέμε μην ξαναπάτε Σαλαμίνα λόγω της ανθρωποκτονίας»

07.12.2023 09:29
ARAXOBA

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινή γνώμη από τον βασανισμό και τη δολοφονία του σκύλου Όλιβερ στην Αράχωβα, αλλά και εξοργισμένη από την αίσθηση που δίνεται τις τελευταίες ημέρες ότι υπάρχει προσπάθεια από κατοίκους και παράγοντες της τοπικής κοινωνίας να συγκαλυφθεί η αποτρόπαια πράξη.

Και ενώ ακόμη δεν έχει βρεθεί ο δράστης, η αίσθηση περί συγκάλυψης έχει φουντώσει στα κοινωνικά δίκτυα μία εκστρατεία για μποϊκοτάζ της περιοχής, η οποία είναι από τις πιο δημοφιλείς την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μια εκστρατεία, που έχει ήδη αποτελέσματα, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του topontiki.gr καταγράφεται ακύρωση προκρατήσεων για τις γιορτές σε ποσοστό άνω του 20%!

Η εξέλιξη αυτή και το βαρύ κλίμα στα σόσιαλ μίντια και σε μέσα ενημέρωσης για την Αράχωβα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση από την Ένωση Ξενοδόχων και Ενοικιαζόμενων Δωματίων. Η οποία προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα φτάνει στο σημείο να παραλληλίσει το έγκλημα στην Αράχωβα με τη δολοφονία της 43χρονης γυναίκας στη Σαλαμίνα, αγνοώντας επιμελώς ότι ο θόρυβος γύρω από το τουριστικό θέρετρο της Βοιωτίας δεν σχετίζεται με τις εγκληματικές πράξεις ενός ανθρώπου, αλλά με τη στάση μεγάλους μέρους της τοπικής κοινωνίας, που δείχνει από απρόθυμη να βοηθήσει στην τιμωρία του ενόχου έως και να του παράσχει πλήρη προστασία – ακόμα δεν έχει απαντηθεί για παράδειγμα γιατί “χάθηκαν” οι κάμερες και όποιο οπτικοακουστικό υλικό από παρακείμενο στον τόπο του εγκλήματος κατάστημα.

Η Ένωση με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «μηνύματα μίσους και ιδεοληψίας από φιλοζωικές ομάδες που προτρέπουν τους επισκέπτες της Αράχωβας να μην ξανάρθουν» και αναφέρει ότι «η αποτρόπαια αυτή πράξη ουδεμία σχέση έχει με τους κατοίκους της Αράχωβας και τους επιχειρηματίες του τουρισμού!».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι ξενοδόχοι και οι κάτοικοι δεν συγκαλύπτουν κακουργηματικές πράξεις σε ζωάκια και αν γνώριζαν τον ή τους δράστες θα είχαν συνεισφέρει στην άμεση σύλληψή τους.

Εντύπωση προκαλεί ο παραλληλισμός που επέλεξε η Ένωση Ξενοδόχων και Ενοικιαζόμενων Δωματίων Αράχωβας ως επιχείρημα κατά του μποϊκοτάζ καθώς αναφέρει ότι «με τη λογική αυτή μην ξαναπάμε στην Σαλαμίνα διότι έγινε ανθρωποκτονία!».

Παράλληλα, αναφέρει ότι όλα αυτά τα χρόνια είμαστε αποδέκτες εκατοντάδων παρατημένων σκυλιών από τους ζωόφιλους επισκέπτες της Αράχωβας, τα οποία φροντίζουμε με συμμετοχή του Δήμου και των κατοίκων!

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Ξενοδόχων Αράχωβας

«Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα μηνύματα μίσους και ιδεοληψίας από φιλοζωικές ομάδες που προτρέπουν τους επισκέπτες της Αράχωβας να μην ξανάρθουν, λόγω του ότι βασανίστηκε από έναν ή περισσότερους ανθρώπους στην Αράχωβα και αργότερα κατέληξε, το υπέροχο σκυλάκι με όνομα – Όλιβερ, το οποίο ήταν γνωστό σε όλους μας και κυκλοφορούσε στους δρόμους και σοκάκια της Αράχωβας. 

Η αποτρόπαια αυτή πράξη ουδεμία σχέση έχει με τους κατοίκους της Αράχωβας και τους επιχειρηματίες του τουρισμού! 

Δεν είναι δυνατό να δικάζεται μια ολόκληρη κοινωνία στο διαδίκτυο και και σε κάποιες online εφημερίδες – blog, για έναν ή περισσότερους κακοποιητές τον/τους οποίο/ους εννοείται, ότι αν γνωρίζαμε θα είχαμε συνεισφέρει στη άμεση σύλληψή του/ς. Δεν συγκαλύπτουμε κακουργηματικές πράξεις σε ζωάκια!!!!

Με τη λογική αυτή μην ξαναπάμε στην Σαλαμίνα διότι έγινε ανθρωποκτονία! 

Επίσης όλα αυτά τα χρόνια είμαστε αποδέκτες εκατοντάδων παρατειμένων σκυλιών από τους ζωόφιλους επισκέπτες της Αράχωβας, τα οποία φροντίζουμε με συμμετοχή του Δήμου και των κατοίκων!

Όλοι οι κάτοικοι της Αράχωβας τάσσονται κατά αυτού του περιστατικού και όλοι μας επιθυμούμε να βρεθεί ο δράστης άμεσα ο/οι δράστης/ες και να λάμψει η αλήθεια!

Με εκτίμηση
Καλούσα Ναυπακτίτου
Πρόεδρος Ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων Δωματίων Αράχωβας»

Διαβαστε επίσης

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα – Συγκλονίζει η αδελφή της 43χρονης: Σκέφτομαι το παιδί – Δεν φανταζόμασταν τέτοια τραγική εξέλιξη (video)

Καιρός σήμερα: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα χιονίσει

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου


 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32