search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:44
MENU CLOSE

Βουλή – φορολογικό: Ονομαστικές ψηφοφορίες ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

07.12.2023 10:47
xatzidakis new

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στη βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με το ενδιαφέρον να στρέφεται στις αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωστής Χατζηδάκης θα επιφέρει βελτιώσεις σε επιμέρους άρθρα που θα αφορούν μεταξύ άλλων τον τρόπο φορολόγησης των περιπτεριούχων και των καφενείων σε χωριά κάτω των 500 κατοίκων. 

Μετά το ΠΑΣΟΚ που κατέθεσε χθες βράδυ αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής καθώς και σε τρία άρθρα, κι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής αλλά και επί τεσσάρων άρθρων που αφορούν πρόστιμα για λιανική πώληση που γίνεται ηλεκτρονικά. 

Τα τρία άρθρα στα οποία έχουν καταθέσει αίτημα και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι για το «ελάχιστο ποσό καθαρού εισοδήματος από την άσκηση ατομικής επιχειρηματικής δραστηριότητας» (σ.σ. τεκμαρτό εισόδημα για ελεύθερους επαγγελματίες), το άρθρο 49 για τη «μείωση συντελεστή φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου», και το άρθρο 50 για τη «μείωση του συντελεστή φόρου πώλησης εισηγμένων μετοχών».

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ. 

Διαβάστε επίσης

Στην Αθήνα ο Ερντογάν – Δείτε LIVE

Επίσκεψη Ερντογάν: Aπροσπέλαστο το κέντρο – Κλείνει το μετρό στο Σύνταγμα – Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ερντογάν: Με χαμόγελα και απαιτήσεις στην Αθήνα – «Στη Χάγη για όλα» η γραμμή της Άγκυρας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:43