search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 08:28
MENU CLOSE

Ρέντης: «Δεν θα σταματήσει η έρευνα μέχρι να βρεθούν οι ένοχοι» – Ο 31χρονος «καιγόταν μπροστά στα μάτια των συναδέλφων του»

10.12.2023 10:04
epeisodia-renti-60

«Δεν θα σταματήσει η έρευνα μέχρι να βρεθούν οι ένοχοι, μέχρι να βρεθούν αυτοί που επιτέθηκαν στο συνάδελφο χωρίς καμία αιτία», επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., για τα θλιβερά επεισόδια στου Ρέντη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Κωνσταντίνα Δημογλίδου επισήμανε ότι οι αστυνομικοί της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών «συνεχίζουν να δουλεύουν νυχθημερόν», καθώς -όπως εξήγησε- «είναι μεγάλος ο όγκος των δεδομένων που εξετάζουν». 

«Μιλάμε για δείγματα από 424 άτομα, για αντικείμενα που βρέθηκαν στο γήπεδο και πρέπει να εξεταστούν. Υπάρχει φτωχό βιντεοληπτικό υλικό εξωτερικά του γηπέδου αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα μας δώσει κάποια αποτελέσματα στην έρευνα. Υπάρχουν πληροφορίες για κάποια άτομα που πρωταγωνίστησαν στην επίθεση σε βάρος των αστυνομικών και ελέγχονται εξονυχιστικά», πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας επισήμανε πως «τα άτομα που μπήκαν στο γήπεδο ελέγχθησαν κανονικά» και υπογράμμισε ότι «οι διμοιρίες βρίσκονταν σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το γήπεδο».

»Αυτοί οι άνθρωποι διένυσαν μία μεγάλη απόσταση προκειμένου να επιτεθούν ξεκάθαρα στους αστυνομικούς. Μιλάμε για ευθεία βολή με ναυτική φωτοβολίδα. Προσπαθούσαν οι συνάδελφοι του αστυνομικού να σβήσουν τη φωτιά μέσα του και ήταν αδύνατο. Ο αστυνομικός καιγόταν μπροστά στα μάτια των συναδέλφων του», επισήμανε.

«Προσπαθήσαμε να σβήσουμε τη φωτοβολίδα με πυροσβεστήρες, αλλά δεν έσβηνε»

«Οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν από συναδέλφους της διμοιρίας. Του έκαναν τουρνικέ εν μέσω μάχης. Οι επιθέσεις ήταν αδιάκοπες, σφοδρότατες με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Μια φωτοβολίδα από τις πολλές του ρίξανε, ναυτικού τύπου, βρήκε στόχο και τραυμάτισε τον συνάδελφο στον αριστερό μηρό. Οπισθοχώρησε για λίγα μέτρα και έπεσε κάτω στο δρόμο, με την ναυτική φωτοβολίδα να καίει στο πόδι του. Δύο εκ των ανδρών, του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και κλήθηκε σταθμός του ΕΚΑΒ για να έρθει στο σημείο. Σχετικά ήρθε γρήγορα το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας», ανέφερε συνάδελφος του τραυματία στην κατάθεσή του.

»Προσπάθησε ένας αστυνομικός της διμοιρίας να του αφαιρέσει τη φλεγόμενη φωτοβολίδα από το πόδι, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς κάηκαν τα γάντια που φορούσε. Προσπαθήσαμε να την σβήσουμε με πυροσβεστήρες αλλά δεν έσβηνε, καθώς αυτός είναι και ο ρόλος της ναυτικής φωτοβολίδας, να καίει κάτω από το νερό. Ο συνάδελφος δεν έχασε αμέσως τις αισθήσεις του, αλλά πονούσε φρικτά. Στη συνέχεια έχασε πολύ αίμα και του έπεσε η πίεση. Όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, λόγω της απώλειας αίματος. Ήταν πολύ άτυχος. Η ναυτική φωτοβολίδα γκέλαρε στο οδόστρωμα και είχε ανοδική πορεία. Πέρασε ανάμεσα από την ασπίδα του και τον εξοπλισμό του, και καρφώθηκε στο μηρό. Ήταν πολύ σφοδρές οι επιθέσεις. Έπεσαν σίγουρα δέκα ναυτικές φωτοβολίδες με πυροσωλήνα, και αναρίθμητοι εκρηκτικοί μηχανισμοί», πρόσθεσε.

Περιέγραψε, μάλιστα, τις προσπάθειες των συναδέλφων του να βοηθήσουν τον 31χρονο την ώρα που η κατάσταση ήταν πολεμική. «Έριχναν μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και πάνω τους είχαν προσαρμόσει μασούρια δυναμίτιδας. Αν δείτε το οπτικό υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, φαίνονται κάτι μανιτάρια που οι φλόγες φτάνουν τα 3 με 4 μέτρα. Τα επεισόδια κράτησαν δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Ο συνάδελφός μου τραυματίστηκε μετά το πρώτο πεντάλεπτο, και αφού είχαμε δεχτεί σφοδρές επιθέσεις. Εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν επι τούτου για να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις. Το τουρνικέ που του έκαναν οι συνάδελφοι, όπως είπαν οι γιατροί, του έσωσαν την ζωή και του έδωσαν το δικαίωμα να παλέψει για τη ζωή του».

Ο ρόλος των δύο «οργανωτών» εκτός γηπέδου

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί ανέφεραν στις καταθέσεις τους ότι δέχθηκαν τρεις ναυτικές φωτοβολίδες, από τρία διαφορετικά άτομα. Παράλληλα, η αστυνομία εξετάζει την παρουσία δύο ατόμων που βρίσκονταν εκτός γηπέδου.

Οι δύο άγνωστοι φέρονται να οργάνωσαν την επίθεση και αμέσως μετά την εκδήλωσή της, να αποχώρησαν από το γήπεδο. Ως εκ τούτου, δεν ήταν ανάμεσα στους 424 που προσήχθησαν από την αστυνομία.

Οι Αρχές εξετάζουν βίντεο από κινητά τηλέφωνα, καθώς και άλλα στοιχεία, τα οποία είναι πιθανόν να φωτίσουν όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ.

Επιπλέον, η ΕΛ.ΑΣ. έχει στα χέρια της μαχαίρια, φωτοβολίδες και άλλα «πολεμοφόδια» που συνέλεξε κατά τον έλεγχο στο κλειστό του Ρέντη, μετά τα επεισόδια.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα ευρήματα από το γήπεδο, μέσω των οποίων αποδεικνύεται ότι η επίθεση στις δυνάμεις της αστυνομίας ήταν προσχεδιασμένη.

Με τα παραπάνω ευρήματα, τα δείγματα DNA και τα δακτυλικά αποτυπώματα που έχουν στη διάθεσή τους, οι Αρχές θα προσπαθήσουν να συνδέσουν κάποια πρόσωπα με τα αντικείμενα.

Υπενθυμίζεται ότι στις τουαλέτες του γηπέδου εντοπίστηκαν καμένα ρούχα που επιχείρησαν οι καταστρέψουν οι δράστες για να σβήσουν τα ίχνη τους, υπολείμματα από αυτοσχέδιους μηχανισμούς, φωτοβολίδες, κροτίδες και άλλα μεταλλικά αντικείμενα που έχουν σταλεί στη Διεύθυνση εγκληματικών ερευνών για ανάλυση.

Διαβάστε επίσης:

Αράχωβα: Ζήτημα χρόνου ο εντοπισμός του κακοποιητή του Όλιβερ – Τι αποκαλύπτει εκπρόσωπος φιλοζωικής ομάδας

Κάτω Πατήσια: Συναγερμός από φωτιά σε διαμέρισμα – Πυροσβέστες απεγκλώβισαν από μπαλκόνι 4ου ορόφου μητέρα με το παιδί της

Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα – …Άνοιξη από Τρίτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 08:27