search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:15
MENU CLOSE

Επαφές Τσίπρα στο Παρίσι με Ολάντ και Πικετί

11.12.2023 17:21
tsipras olande 876- new

Μία εβδομάδα μετά την επίσκεψη στη Ρώμη ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τα ταξίδια και τις επαφές σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τη σκυτάλη, παίρνει το Παρίσι όπου θα συναντήσει τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, καθώς και τους οικονομολόγους Τομά Πικετύ και Γκαμπριέλ Ζουκμάν.

Ειδικότερα, θα βρίσκεται από σήμερα στο Παρίσι για να συμμετάσχει στην Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης η οποία θα επικεντρωθεί στους πολέμους στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία, στα Δυτικά Βαλκάνια και στην μετανάστευση.

Παράλληλα, θα συναντηθεί με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας Francois Hollande, καθώς και τους οικονομολόγους Thomas Picketty και Gabriel Zucman με τους οποίους θα συζητήσει για το κοινωνικό κράτος, την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και την προοδευτική οικονομική διακυβέρνηση.

Τέλος, θα συνομιλήσει με 30 γάλλους ακτιβιστές και ακτιβίστριες στο forum «Académie des Futurs Leaders» για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, τις σύγχρονες προκλήσεις και πολιτικές, καθώς και την σημασία που έχει η ενότητα και συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στη συμμαχία δεξιάς/ακροδεξιάς.

Διαβάστε επίσης:

Παραιτείται από μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη ο Θάνος Πλεύρης

«Μπλόκο» στους φιλάθλους στη Super League, κάμερες και αναβάθμιση έρευνας για όλες τις υποθέσεις οπαδικής βίας- Τι θα ισχύει για Κύπελλο και Ευρώπη – Όλα τα μέτρα

Κασσελάκης για μέτρα κατά της οπαδικής βίας: Το κλειδί για την αντιμετώπισή της είναι ένα: πολιτική βούληση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:14