search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:11
MENU CLOSE

Αράχωβα: Θρίλερ με τον Όλιβερ – Η αστυνομία δεν αποφασίζει για την αιτία θανάτου, λέει η ΕΛ.ΑΣ εν μέσω καταγγελιών για συγκάλυψη

12.12.2023 18:28
XASKI
pixabay

Συνεχίζεται το θρίλερ με την η υπόθεση του Όλιβερ, του χάσκι που βρήκε φρικτό θάνατο στην Αράχωβα, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στο πανελλήνιο.

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για την υπόθεση του χάσκι στην Αράχωβα, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου υποστηρίζει ότι από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους δεν προκύπτει κακοποίηση από άνθρωπο, ενώ νωρίτερα η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας «Νέμεσις» για το Περιβάλλον, τα Ζώα, το Κυνήγι, Νατάσα Μπομπολάκη, κατήγγειλε, μέσω Facebook «άνωθεν εντολή για να κλείσει η υπόθεση».

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι από το υλικό που έχει συλλέξει «δεν βλέπουμε άνθρωπο κάπου να κακοποιεί τον σκύλο». Ξεκαθάρισε, όμως, ότι η αστυνομία δεν είναι αυτή που αποφασίζει για την αιτία θανάτου, ενώ αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις και η πραγματοσύνη.

«Το προανακριτικό υλικό που έχουμε συλλέξει εμείς ως αστυνομία δεν έχει δοθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα. Αναμένεται να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα. Ό,τι υλικό έχει συλλέξει η αστυνομία, καταθέσεις, τις εξετάσεις των γιατρών που έγιναν και πριν και μετά αφού πέθανε το ζώο, καταθέσεις των κτηνιάτρων εκτός από τις εξετάσεις, βιντεοληπτικό υλικό και και καταθέσεις κατοίκων της περιοχής», είπε η κυρία Δημογλίδου.

«Η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει κτηνιάτρους, δεν βγάζει ιατρικό πόρισμα, να το ξεκαθαρίσουμε. Με βάσει το δικό μας υλικό, καταθέσεις και βιντεοληπτικό υλικό, δεν βλέπουμε άνθρωπο κάπου να κακοποιεί τον σκύλο. Φυσικά, η αστυνομία δεν είναι αυτή που θα αποφασίσει την αιτία θανάτου. Αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις, που δεν έχουν ολοκληρωθεί, δεν έχουμε αποτελέσματα από αυτές και φυσικά μένει και η πραγματοσύνη που έχει οριστεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα, που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας «Νέμεσις» για το Περιβάλλον, τα Ζώα, το Κυνήγι, Νατάσα Μπομπολάκη, κατήγγειλε, μέσω Facebook «άνωθεν εντολή για να κλείσει η υπόθεση».

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή της αναφέρει:

«Πολιτική εντολή άνωθεν. Κλείστε την υπόθεση Όλιβερ. Χαλάει τη σούπα. Εντολή κάτωθεν, δική μας. Δε θα αφήσουμε να κλείσει».

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μετά και το πόρισμα ειδικού πραγματογνώμονα, με την πρώτη κτηνίατρο που εξέτασε τον Όλιβερ πριν αφήσει την τελευταία του πνοή να επιμένει ότι κακοποιήθηκε από άνθρωπο.

Διαβάστε επίσης:

mAIgov: Στον αέρα η εφαρμογή του ψηφιακού βοηθού στο gov.gr – Πώς λειτουργεί η τεχνητή νοημοσύνη

Ξάνθη: Κατέληξε η 19χρονη που παρέσυρε και εγκατέλειψε αστυνομικός

Βριλήσσια: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο κομμωτής που είχε βάλει κρυφές κάμερες – «Νιώθω αηδία» λέει η θετή του κόρη (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:09