search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 10:48
MENU CLOSE

«Μίνι» ασφαλιστικό: Πυρά εναντίον του νομοσχεδίου από φορείς

12.12.2023 16:18
adonis_1212_1460-820_new

Πυρά εναντίον του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για την αναμόρφωση της επαγγελματικής ασφάλισης εξαπέλυσαν φορείς που είχαν κληθεί στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής να διατυπώσουν τις θέσεις τους.

Τόσο η ΓΣΕΕ όσο και η ΕΣΕΕ και η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων και το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων εξέφρασαν αντιρρήσεις επί διατάξεων του νομοσχεδίου.

«Συντάχτηκε σε κλειστά γραφεία εν αγνοία των κοινωνικών εταίρων», είπε από τη ΓΣΕΕ ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, ενώ ο Αντώνης Μέγγουλης από την ΕΣΕΕ ανέφερε πως επιβαρύνονται οι μη μισθωτοί συνταξιούχοι.

«Το νομοσχέδιο υποβιβάζει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα», σχολίασε ο Χρήστος Νούνης από την Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης, ενώ ο Αντώνης Μπιρμπίλης από την Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων τόνισε ότι «συνεχίζουμε να πληρώνουμε τα σπασμένα».

«Θέλετε να τα εκχωρήσετε όλα στους ιδιώτες», ανέφερε από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ο Νίκος Χατζόπουλος, θέτοντας θέμα επαναφοράς ΕΚΑΣ, κατάργησης της προσωπικής διαφοράς και της εισφοράς αλληλεγγύης.

Οι περισσότεροι ωστόσο, φορείς εκφράστηκαν θετικά για τις διατάξεις που αφορούν στην κατάργηση του πέναλτι 30% στη σύνταξη όσων συνεχίζουν να εργάζονται, αλλά το επίδομα μητρότητας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας δεσμεύθηκε ότι εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024 θα εξομοιωθούν τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, ως προς τις υποχρεώσεις ενημέρωσης και διαφάνειας των ασφαλισμένων για τα συνταξιοδοτικά προγράμματά τους,.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον υπουργό Ανάπτυξης για την άμεση νομοθέτηση της εξομοίωσης. «Θα κάνουμε μία συνεργασία τα δύο υπουργεία, γιατί προσωπικά θεωρώ ότι είναι καλύτερο να διασφαλίσουμε περισσότερο τα δικαιώματα και των ασφαλισμένων στα ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια, κατά τον τρόπο που το κάνουμε για τα επαγγελματικά ταμεία. Αλλά δεν είναι λόγος να μην το κάνουμε στα επαγγελματικά ταμεία, όπως ισχυρίζεται η πλευρά αυτή. Είναι λόγος να το κάνουμε και στα ομαδικά ασφαλιστικά συμβόλαια», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή επί της αρχής του μόνον από τη ΝΔ, καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια τα υπόλοιπα κόμματα.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Δεν βρήκα χαρούμενους ανθρώπους του “41%”

Ραγκούσης αποδομεί Νέα Αριστερά: Όλα θα κριθούν στην κεντροαριστερά, όχι στη ριζοσπαστική αριστερά

Εξεταστική για τα Τέμπη: Να ακολουθήσει το δρόμο Πλεύρη θα ζητήσει από τη Ράπτη η αντιπολίτευση  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 10:48