search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:48
MENU CLOSE

Διμοιρίτης για επίθεση στον αστυνομικό: «Παρακαλούσε να βγάλουμε τη φωτοβολίδα» – Αποκαλύτει και δεύτερο χτύπημα με μολότοφ

13.12.2023 22:29
renti astynomikos traymatismos 876- new

Το σκηνικό πολέμου που έζησε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το κλειστό «Μ. Μερκούρη» αλλά και τις αντιδράσεις του αστυνομικού μετά την επίθεση που δέχθηκε με τη ναυτική φωτοβολίδα περιέγραψε διμοιρίτης των ΜΑΤ στην τηλεόραση. Ο ίδιος ωστόσο αποκάλυψε ότι ο αστυνομικός αφού τραυματίστηκε δέχτηκε και δεύτερη επίθεση που επιβάρρυνε την κατάστασή του.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο αστυνομικός ανέφερε: «Βλέπαμε την ανάφλεξη στο πόδι του, της ναυτικής φωτοβολίδας, πώς τη ζούσε. Ήταν αξιοπρεπέστατος, ούτε ούρλιαζε, ούτε φώναζε, ούτε τίποτα, μόνο παρακαλούσε να βγάλουμε από πάνω του αυτό το υλικό».

Στη συνέχεια περιέγραψε την κατάσταση που επικρατούσε, ενώ προσπαθούσαν να βοηθήσουν τον συνάδελφό τους. «Ήρθε ο πιο ψύχραιμος συνάδελφος αμέσως με το γάντι που είχε το αντίστοιχο, τράβηξε τα 3/4 της φωτοβολίδας. Έμεινε όμως ένα μέρος μέσα. Αμέσως προσπάθησα με το γάντι το δικό μου να το βγάλω, αλλά έβγαζα μόνο αίμα πάνω στην πληγή. Ήταν αδύνατο. Τον βάζουμε λοιπόν κάτω, έχοντας της αισθήσεις, και όση ώρα μιλάμε δεχόμαστε επιθέσεις. Βάλαμε τον συνάδελφό μου ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα για να ενεργούν οι συνάδελφοί μου που έπραξαν το τουρνικέ, το διπλό τουρνικέ, για να είναι υπό κάλυψη», ανέφερε.

Δέχτηκε επίθεση και με μολότοφ μετά τη ναυτική φωτοβολίδα

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο συνάδελφός του δέχτηκε και μολότοφ, ενώ ήταν στο έδαφος. «Όλα αυτά τα άτομα είχαν δει ότι είχαμε σύρει στο οδόστρωμα έναν άνθρωπο. Γιατί η περιοχή είχε μετατραπεί σε Γάζα. ‘Οταν δεχόμαστε τέτοιου είδους επιθέσεις με τέτοια μέσα, το επίπεδο της επίθεσης αλλάζει» σχολίασε ο διμοιρίτης των ΜΑΤ, και συνέχισε:

«Αφού είχε δεχθεί τη φωτοβολίδα τη ναυτική, προτιμήσαμε να τον βάλουμε στο έδαφος για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Αφού τον βάζουμε, ήρθε και η εκρηκτική μολότοφ στο δεξί πόδι, όπου αυτή μας έλουσε όλους όσοι ήμασταν εκεί. Και εκεί λοιπόν ο συνάδελφος έπαθε εσωτερική αιμορραγία. Έχουμε δύο εγκληματικές πράξεις εδώ. Η μία είναι η φωτοβολίδα και η δεύτερη… έχουμε μια εκρηκτική μολότοφ».

«Το πρώτο πράγμα που ξεκίνησαν ήταν οι ναυτικές. Εγώ στα χρόνια υπηρεσίας που έχω, τόση ναυτική συσσωρευμένη δεν έχω ξαναδεί από το πρώτο δεκάλεπτο. Ήταν πολλές, ήταν διψήφιος ο αριθμός. Η συγκεκριμένη δεν γκελάρισε. Ήταν ευθεία βολή», επισήμανε ο διμοιρίτης των ΜΑΤ.

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδια στου Ρέντη: «Σύντομα δεύτερη κηδεία» – Απειλητικό μήνυμα καταγγέλλει ότι δέχθηκε η μητέρα του 18χρονου

Πώς «θησαύριζε» η «συμμορία των 11» με τις φορολογικές απάτες – Ο σύζυγος μοντέλου, οι μαϊμού εταιρείες και οι «αχυράνθρωποι»

Τάσεις MRB: «Ναι» στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών λένε 4 στους 10 Έλληνες, αλλά διαφωνούν με την τεκνοθεσία οι 7 στους 10

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:48