search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 10:34
MENU CLOSE

Επεισόδια Ρέντη: Τα ίχνη πυρίτιδας στα χέρια του 18χρονου, οι αντιφάσεις των δύο αδερφών και ο ρόλος του μάνατζερ τράπερ

13.12.2023 21:40
rentis_epeisodia

Αντιφατικές είναι οι καταθέσεις που έδωσε ο 18χρονος δράστης που έριξε την ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε τον αστυνομικό στου Ρέντη την περασμένη Πέμπτη στα επεισόδια έξω από το γήπεδο και του 16χρονου αδερφού του, με τις Αρχές να τις εξετάζουν λεπτομερώς. Θετικά τα αποτελέσματα από τα τεστ για πυρίτιδα από τα δάχτυλα του 18χρονου. Οι Αρχές, ερευνούν πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος του 26χρονου μάνατζερ τράπερ στα επεισόδια ακόμα και στον εξοπλισμό των οπαδών. Πιέσεις και απειλές στην οικογένεια του 18χρονου.

«Δένουν» τις κατηγορίες κατά του 18χρονου που ομολόγησε πως χτύπησε αστυνομικό με φωτοβολίδα έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», κάθως έφτασε στα χέρια των αρχών το τελευταίο στοιχείο που έλειπε.

Τα αποτελέσματα από τα τεστ για πυρίτιδα από τα δάχτυλα του 18χρονου ήταν θετικά, δηλαδή είχε χρησιμοποιήσει φωτοβολίδα το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου. Ο δικηγόρος του, υποστήριξε πως πρόθεση του 18χρονου ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα στον αέρα.

Υπενθυμίζεται πως ο 18χρονος, που έχει ομολογήσει, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η δικογραφία αφορά και έναν ακόμη άνδρα, αγνώστων στοιχείων, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία.

Πάντως, αυτό που παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως σήμερα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη ΓΑΔΑ και ο αδερφός του 18χρονου, ένας 16χρονος, ο οποίος υπέπεσε σε αντιφάσεις και πάρθηκε και από τα χέρια του δείγμα για τον εντοπισμό πυρίτιδας και αναμένονται τα αποτελέσματα τις επόμενες ώρες.

Το βράδυ των επεισοδίων στο γήπεδο μαζί με τον 18χρονο ήταν και ο μικρότερος αδερφός του. Σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς ο 16χρονος προσπάθησε να πείσει τον αδελφό του να μην ακολουθήσει τους υπόλοιπους οπαδούς καθώς φοβήθηκε πως θα γίνουν επεισόδια. Σήμερα κλήθηκε να δώσει εκ νέου απαντήσεις.

Οι αντιφάσεις του 18χρονου συλληφθέντα και του 16χρονου αδερφού του

Τα δύο αδέρφια αντιφάσκουν σχετικά με το εάν ο 16χρονος, την ώρα των επεισοδίων, βρισκόταν μέσα ή έξω απ το γήπεδο. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα στοιχεία των Αρχών καταδεικνύουν ότι, ο ανήλικος, τη στιγμή του τραυματισμού του αστυνομικού, ήταν έξω από το «Μελίνα Μερκούρη», μαζί με τον αδερφό του. Αυτό που ερευνούν είναι τι ρόλο είχε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και των επιθέσεων ο 16χρονος.

Από την πλευρά του, ο πατέρας του 18χρονου, κατήγγειλε νωρίτερα πως η οικογένεια δέχεται απειλητικά μηνύματα για τη ζωή του παιδιού του.

Όλα αυτά τη στιγμή που ο 31χρονος αστυνομικός συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή με τους γιατρούς να προχωρούν την Τρίτη σε ακρωτηριασμό του τραυματισμένου ποδιού του.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία προκειμένου να συνθέσουν το παζλ της εγκληματικής οργάνωσης που έδρασε στο γήπεδο. Μέχρι στιγμής, έχουν σημαντικά στοιχεία όσον αφορά τους καθοδηγητές ακόμα και για τις ομάδες κρούσης. Οι Αρχές αναζητούν στοιχεία και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και κυρίως από τις απαντήσεις που θα λάβουν από τα εγκληματικά εργαστήρια που αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Ο ρόλος του μάνατζερ τράπερ

Πλέον έχουν στη διάθεσή τους καταθέσεις- κλειδιά ατόμων που ήταν παρόντες στα επεισόδια, μεταξύ αυτών και ο μάνατζερ γνωστού τράπερ, που ήταν το πρώτο πρόσωπο το οποίο ενημέρωσε ο 18χρονος για τον τραυματισμό του αστυνομικού, όπως παραδέχτηκε στην Τρίτη του κατάθεση ενώπιον των Αρχών.

Από τις καταθέσεις του 26χρονου οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε ορισμένα συμπεράσματα ενώ παράλληλα προσπαθούν να δώσουν και απαντήσεις σε κομβικά ερωτήματα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Παναγιώτης Σπυρόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων οι Αρχές, ερευνούν πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος του 26χρονου στα επεισόδια ακόμα και στον εξοπλισμό των οπαδών. Επιπλέον, από τις καταθέσεις του 26χρονου προκύπτει ασάφεια ως προ το άλλοθι που δίνει όσον αφορά τις ώρες, λέγοντας πως βρισκόταν σε μια καφετέρια μετά τη φυγή του από το γήπεδο και δεν ήξερε τίποτα για τα επεισόδια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο 26χρονος εμφανίζεται σε άλλες 4 δικογραφίες καθώς είναι σεσημασμένος για περιπτώσεις αθλητικής βίας. Παράλληλα, όπως αποκαλύπτεται, στο φάκελο «χούλιγκαν» εμπεριέχονται τουλάχιστον 4 δικογραφίες που αναφέρουν ότι ενοικιαζόμενοι μπράβοι με μεροκάματο 50 ευρώ προσλαμβάνονται από επικεφαλής συνδέσμων για να προκαλέσουν επεισόδια κα να προβαίνουν σε επιθέσει κατ’ εντολή των επικεφαλής των συνδέσμων.

30 υποθέσεις στο μικροσκόπιο

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται επίσης πρόσωπα που όπως φαίνεται ανακυκλώνονται από μια δεξαμενή χούλιγκαν τα τελευταία 16 χρόνια, καθώς πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία που τροφοδοτούν το έγκλημα.

Περίπου οι μισοί από τη λίστα των 200 ατόμων είναι σεσημασμένοι. Έχουν απασχολήσει μεταξύ άλλων για αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά, σωματικές βλάβες, εκβιασμούς ακόμα και συμβόλαια θανάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, θεωρείται αρκετά πιθανόν ανάμεσα στους 200 “στόχους” να συγκαταλέγονται και οι καθοδηγητές της επίθεσης στον αστυνομικό που φέρονται να εξόπλισαν τον 18χρονο με τη φονική φωτοβολίδα.

Τουλάχιστον 30 περιστατικά οπαδικής βίας από το 2007 και τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου στην Παιανία μέχρι και σήμερα περιλαμβάνει ο φάκελος που κατέθεσαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού.

Μεταξύ άλλων θα ερευνηθεί το μαχαίρωμα νεαρής φιλάθλου από χούλιγκανς αντίπαλης ομάδας το 2019. Θα ερευνηθούν παράλληλα εμπρηστικές δηλώσεις μελών συνδέσμων και παραγόντων, υποθέσεις καταγγελλόμενων απειλών και ξυλοδαρμών δημοσιογράφων αλλά και ξυλοδαρμοί διαιτητών.

Παράλληλα, νέα εντάλματα σύλληψης βρίσκονται στην τελική ευθεία. Φαίνεται, λοιπόν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ότι το μεγάλο στοίχημα για την Αστυνομία είναι η ταυτοποίηση του καθοδηγητή, του ανθρώπου που φέρεται να «σχεδίασε» τα όσα έγιναν στου Ρέντη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι το ίδιο άτομο που μοίρασε τα «πολεμοφόδια» και έφυγε από το γήπεδο, πριν γίνουν τα επεισόδια.

Εντείνονται οι έρευνες για τον καθοδηγητή

Η Αστυνομία ερευνά κάθε μαρτυρία και το υλικό από τις κάμερες για να φτάσει στον καθοδηγητή των βίαιων επεισοδίων. Στο κάδρο βρίσκεται σύνδεσμος οπαδών του Ολυμπιακού στα Δυτικά Προάστια και νεαρός συνδεσμίτης με ποινικό παρελθόν

«Η έρευνα προσπαθεί να ταυτοποιήσει τόσο το σύνολο αυτών των ατόμων που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, όσο φυσικά και τους καθοδηγητές αυτών και αυτούς που τους όπλισαν ώστε να επιτεθούν στους συναδέλφους μας» δήλωσε στην ΕΡΤ Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, μια ημέρα μετά τη λίστα με τα 200 ονόματα χούλιγκαν που παρέδωσαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι υπουργοί Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Βρούτσης.

«Σύντομα δεύτερη κηδεία» – Απειλητικό μήνυμα καταγγέλλει ότι δέχθηκε η μητέρα του 18χρονου

Την καταγγελία ότι δέχθηκε στο κινητό της απειλητικό μήνυμα για τη ζωή του γιου της το πρωί της Τετάρτης (13.12.23) έκανε η μητέρα του 18χρονου που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό κατά τα επεισόδια στου Ρέντη.

«Δέχτηκα απειλητικό μήνυμα σήμερα το πρωί με το που άνοιξα το κινητό μου, το έχω καταθέσει στην Ασφάλεια», είπε η μητέρα του 18χρονου δράστη της δολοφονικής επίθεσης στου Ρέντη, μιλώντας στο T-live.

«Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ρουφιάνο κανείς. Ο Θεός τιμωρεί οικογένειες σαν τη δική σας. Πόσους βιασμούς να αντέξει το παιδί πριν κρεμαστεί; Σύντομα δεύτερη κηδεία», έγραφε το μήνυμα. 

Διαβάστε επίσης:

Ο καιρός… τρελάθηκε: Τρεις εποχές σε τρεις μέρες – Έρχεται Σαββατοκύριακο με τσουχτερό κρύο και χιόνια στην Αττική (videos)

Θεσσαλονίκη: Δώρα ζωής σε 6 ασθενείς χάρισε η οικογένεια 33χρονου που πέθανε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Επεισόδια στου Ρέντη: «Σύντομα δεύτερη κηδεία» – Απειλητικό μήνυμα καταγγέλλει ότι δέχθηκε η μητέρα του 18χρονου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 10:32