search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:53
MENU CLOSE

Καιρός: Μετά την… άνοιξη, στα… μπουφάν- Τσουχτερό κρύο και βροχές την Παρασκευή, χειμωνιάτικο με χιόνια το Σαββατοκύριακο

13.12.2023 21:07
kryo kiaros 876- new

Αλλάζει ο καιρός από την Πέμπτη το βράδυ και την Παρασκευή (15/12/2023) θα έχουμε τσουχτερό κρύο, βροχές και χιόνια σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου το επόμενο 24ωρο ο καιρός αναμένεται να κυλήσει με αρκετή συννεφιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κάποιες βροχές στο βόρειο Ιόνιο στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά.

Από το βράδυ ο καιρός θα αρχίσει να αλλάζει και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε δυνατές βροχές, πυκνές χιονοπτώσεις σχεδόν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς βοριάδες κυρίως στην περιοχή του Αιγαίου.

Την Πέμπτη οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα 5 με 6 μποφόρ. Πιο ενισχυμένοι θα είναι στο βορειοανατολικό Αιγαίο στα 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 21 με 22 βαθμούς και στην βόρεια Κρήτη τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα έχουμε αραιές συννεφιές κατά διαστήματα πυκνότερες.
Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, πιο ενισχυμένοι στα νοτιοανατολικά όπου ίσως φτάσουν και τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 10 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσουν αραιές συννεφιές οι οποίες θα πυκνώνουν προς το βράδυ. Από αργά το βράδυ θα ξεκινήσουν τοπικές βροχές στα βορειότερα τμήματα, οι οποίες προς το ξημέρωμα θα επηρεάσουν και τη Θεσσαλονίκη.

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 6 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή αναμένεται επιδείνωση από τα βόρεια προς τα νότια με εξαίρεση τις πολύ ανατολικές περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες. Αναμένονται μάλιστα και χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα. Πιθανό να υπάρξουν βροχές και στην Αθήνα το απόγευμα της Παρασκευής.

Την Παρασκευή και το Σάββατο θα είναι τσουχτερό το κρύο και η θερμοκρασία, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, σε ορισμένες περιοχές θα σημειώσει πτώση ακόμη και 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο θα κρυώσει και άλλο θα υπάρχουν βροχές αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της χώρας αλλά και στην ορεινή Αττική σε υψόμετρα από τα 800 μέτρα και πάνω αναμένονται κάποιες μπόρες χιονιού, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Αρναούτογλου.

Μετεωρολόγος ΕΡΤ: Τρεις εποχές σε τρεις μέρες

Ο καιρός φαίνεται πως… τρελάθηκε, καθώς από αύριο Πέμπτη αναμένεται να ζήσουμε τρεις εποχές μέσα σε τρεις μέρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλου, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις δύο επόμενες ημέρες θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους ακόμη και τους 20 βαθμούς Κελσίου και νοτιάδες που το βράδυ της Τετάρτης (13/12) θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και την Πέμπτη στο Αιγαίο και τα 8 μποφόρ.

Το σκηνικό του καιρού θα θυμίζει άνοιξη την Πέμπτη. Ωστόσο, την Παρασκευή και από τα δυτικά και τα βόρεια αναμένεται μεταβολή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίαςΒροχές και καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους αργότερα και στα κεντρικά της χώρας. Αλλαγή σκηνικού με τον καιρό να είναι φθινοπωρινός.

Το Σάββατο θα είναι πλέον χειμώνας, με χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές, θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και κρύο τσουχτερό, με μονοψήφιες τιμές ακόμα και το μεσημέρι στα κεντρικά και τα βόρεια. Το κρύο θα μείνει την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Από την Τρίτη μέχρι τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι ήπιος με θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά. Στην Αττική ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί με ισχύ 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πλησιάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Για την Πέμπτη (14/12)

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με πιθανότητα βροχής τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλία.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, παραμένοντας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 04 έως 18 με 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 09 έως 21 με 22 και στη νησιωτική χώρα από 14 έως 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Για την Παρασκευή (15/12)

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα στα βορειοανατολικά πιθανώς να είναι έντονα, ενώ στα βορειοδυτικά γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Σταδιακά στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

Για το Σάββατο (16/12)

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα βόρεια και κυρίως στα ανατολικά και τα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια πελάγη 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Για την Κυριακή (17/12)

Στα βόρεια τις πρωινές ώρες τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια πελάγη 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση η οποία θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδια Ρέντη: Ιχνη πυρίτιδας στα χέρια του 18χρονου, στο μικροσκόπιο οι αντιφάσεις των δύο αδερφών – «Ξεσκονίζουν» 30 υποθέσεις

Συναγερμός στην πυροσβεστική: Έκρηξη λέβητα πετρελαίου σε μονοκατοικία στο Κορωπί

Επαναπροωθήσεις μεταναστών: Σοκαριστικές μαρτυρίες για βία, απειλές με όπλα, σεξουαλική παρενόχληση, εξευτελισμό – Έκθεση καταπέλτης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42