search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:57
MENU CLOSE

Προαστιακός: Έρχονται 7 νέοι σταθμοί – Πού θα κατασκευαστούν

13.12.2023 09:45
proastiakos new

Αρχίζουν οι εργασίες για την κατασκευή 7 νέων σταθμών του προαστιακού σιδηροδρόμου της Αθήνας.

Πρόκειται για ένα νέο κλάδο του μέσου που θα συνδέεει τα Άνω Λιόσια και τα Μέγαρα. Το έργο θα κατασκευαστεί εντός του υφιστάμενου σιδηροδρομικού διαδρόμου της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής προς Πελοπόννησο.

Η νέα γραμμή, μήκους 34,6 χλμ, θα εξυπηρετεί τον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα, τη Νέα Πέραμο και τα Μέγαρα, διασφαλίζοντας τη διασύνδεση των οικισμών της Δυτικής Αττικής μεταξύ τους.

«Θα εξυπηρετεί το εμπορευματικό έργο, τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου και Ελευσίνας, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη μετεπιβίβασης επιβατών στις γραμμές του υφιστάμενου δικτύου», τόνισε στη βουλή παρουσιάζοντας το έργο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Οι σταθμοί που θα κατασκευαστούν είναι ΕΛΠΕ Ασπροπύργου, Ασπρόπυργος, Βαμβακιάς, Ελευσίνας, ΕΛΠΕ Ελευσίνας, Λουτρόπυργος και Νέα Πέραμος.

Το τελικό έργο θα περιλαμβάνει ηλεκτροκίνηση και σηματοδότηση, καθώς και τις απαιτούμενες δι-επαφές με τη γραμμή υψηλών ταχυτήτων ΣΚΑ – Κιάτο.

Η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα της γραμμής θα είναι 80 χλμ./ώρα.

Η κατασκευή του έργου θα διαρκέσει δύο χρόνια και 4 μήνες.

Διαβάστε επίσης

Αράχωβα: Συνεχίζεται το θρίλερ για τον θάνατο του Όλιβερ – Πού έχει καταλήξει η αστυνομία (Video)

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερα κυκλοφορούσαν τα σκυλιά που κατασπάραξαν την 50χρονη

mAIgov: Όσα πρέπει να ξέρετε για τον ψηφιακό βοηθό στο gov.gr – Πώς λειτουργεί η τεχνητή νοημοσύνη – Πώς θα λαμβάνετε απαντήσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:57