search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:23
MENU CLOSE

Super League: Επιστρέφουν στη δράση οι διαιτητές, στον… πάγο η αποχή – Διατηρούνται οι ξένοι στους αγώνες

13.12.2023 16:49
diaitisia-new

Την επιστροφή στη δράση αποφάσισαν οι διαιτητές κι έτσι η 14η αγωνιστική της Super League θα διεξαχθεί κανονικά. Ανατροπή και στο θέμα των ξένων διεθνών διαιτητών.

Οι διαιτητές αποφάσισαν να μη δηλώσουν κώλυμα για τα παιχνίδια που ορίστηκαν για τη 14η αγωνιστική, αναστέλλοντας προσωρινά την απόφασή τους για αποχή καθώς, επίκειται συνάντηση και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, η οποία έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα (18/12). Αναμένεται να γίνουν κανονικά οι ορισμοί από την ΚΕΔ την Πέμπτη (14/12).

Η απόφαση αν και δεν ήταν ομόφωνη, το ποσοστό ήταν αρκετά μεγάλο –σύμφωνα με πλροφορίες κοντά στο 70%– για να καταδείξει τη γενικότερη επιθυμία του σώματος των διαιτητών να κάνουν ένα βήμα πίσω, σε μία κίνηση καλής θέλησης.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα δεν διεξήχθησαν παιχνίδια, καθώς οι διαιτητές αποφάσισαν ομόφωνα να απέχουν μετά τις απειλές που δέχθηκε ο Τάσος Παπαπέτρου.

Το πρόγραμμα ξεκινά το Σάββατο, όταν και θα διεξαχθεί το Κηφισιά-ΠΑΣ Γιάννινα (17:30). Την Κυριακή το πρόγραμμα αρχίζει με το Άρης-ΟΦΗ στις 15:00 και ακολουθούν τα Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ (17:30), Λαμία-Βόλος (19:30) και Ατρόμητος-Παναθηναϊκός (20:30). Τη Δευτέρα θα γίνουν τα Παναιτωλικός-ΑΕΚ (17:00) και Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός (18:00).

Η ΚΕΔ είχε ενημερώσει ότι οι ξένοι διαιτητές δεν θα ήταν διαθέσιμοι αν συνεχιζόταν η αποχή των Ελλήνων συναδέλφων τους. Το τέλος της αποχής σημαίνει ότι οι ξένοι διαιτητές θα συνεχίσουν να ορίζονται στα εγχώρια ντέρμπι.

Η UEFA, δια μέσω του πρόεδρου της Επιτροπής Διαιτησίας Ρομπέρτο Ροσέτι, είχε ενημερώσει την ΚΕΔ πως κάλεσε όλους τους διεθνείς ρέφερι που βρίσκονται στη δικαιοδοσία της να μην αποδέχονται σχετικές προσκλήσεις που λαμβάνουν από την Ελλάδα. Ο λόγος είναι τα όσα έχουν κατά καιρούς συμβεί εναντίον τους, αλλά και οι απειλές που δέχθηκαν εσχάτως και που οδήγησαν στην πρόσφατη αποχή τους από τα παιχνίδια της Stoiximan Super League.

Άλλωστε, με επιστολή του προς τον Παναγιώτη Μπαλτάκο, ο Αλεξάντερ Τσέφεριν είχε προειδοποιήσει πως ο ορισμός ξένων διαιτητών δεν μπορεί να συνεχιστεί “αν απειλούνται και κυριολεκτικά φοβούνται για την ψυχοσωματική τους ακεραιότητα”.

Διαβάστε επίσης:

Champions League: Στους «16» η Κοπεγχάγη, ολοκληρώθηκε το «φιάσκο» της Γιουνάιτεντ, πέρασε με buzzer-beater η Μπενφίκα (Videos)

Κάτια Κοξένογλου: Ποια είναι η «Σιδηρά Κυρία» του Ατρόμητου και προσωρινή πρόεδρος της Super League μετά την παραίτηση Μαρινάκη

Σάλος με την Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι: «Έσβησε» τη σημαία Παλαιστίνης που ύψωσε παίκτρια – «Το no politica είναι απολύτως πολιτικό»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:21