search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 22:26
MENU CLOSE

Σάλος με την Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι: «Έσβησε» τη σημαία Παλαιστίνης που ύψωσε παίκτρια – «Το no politica είναι απολύτως πολιτικό»

12.12.2023 20:04
ragby palaistiniaki simaia 987- new

Αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ράγκμπι, να εξαφανίσει από ανάρτησή της την παλαιστινιακή σημαία που ύψωσε η παίκτρια της Εθνικής Ομάδας Ελευθερία Αγγέλη και στη θέση της να βάλει μια ελληνική σημαία, προφανώς με photoshop.

«Με το να σηκώσω τη σημαία της Παλαιστίνης, προσπάθησα να δείξω την αμέριστη αλληλεγγύη μου προς τον Παλαιστινιακό λαό που επί δεκαετίες καταπιέζεται και αφανίζεται», τονίζει η παίκτρια της Εθνικής Ομάδας Ράγκμπι, Ελευθερία Αγγέλη, που μίλησε στο news247.gr.

Η αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας Ράγκμπι, υπογραμμίζει ότι «είναι βαθιά μου πεποίθηση πως το “no politica” στον αθλητισμό είναι απολύτως πολιτικό. Στα γήπεδα δημιουργείται πάντα μια κοινωνική κίνηση και γίνεται συχνά χώρος διαμαρτυρίας και έκφρασης.

Παράλληλα η Ελευθερία Αγγέλη χαρακτηρίζει σημαντικό το να μη σωπαίνει στον πόλεμο η διεθνής κοινότητα και ξεκαθαρίζει ότι η συγκεκριμένη κίνηση ήταν δική της πρωτοβουλία και όχι της Εθνικής Ομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία την ευθύνη για τη δημοσίευση έχει ο πρόεδρος Γ. Στυλιανός. Επιπλέον, η Ομοσπονδία προσθέτει ότι ο ίδιος ο πρόεδρος δηλώνει ότι «η παραπάνω κίνηση δεν αποτελούσε σε καμία περίπτωση δήλωση πολιτικών πεποιθήσεων ούτε τάχθηκε υπέρ ή κατά της διαμαρτυρίας της παίκτριας της εθνικής ομάδας γυναικών».

«Αποτελεί λάθος διαχείριση της αναδημοσίευσης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ομοσπονδίας μας, και επιθυμία μας ήταν να μην θιχτεί πολιτικό θέμα σε αγώνα εθνικής ομάδας και να επισκιάσει με τον τρόπο αυτό όλη την προσπάθεια, προετοιμασία και τον μεγάλο αγώνα των παικτριών της εθνικής μας που μας κάνουν υπερήφανους και υπερήφανες! Στην παρούσα ανάρτηση τα σχόλια θα παραμείνουν απενεργοποιημένα ώστε να μην ειπωθούν λόγια που προσβάλουν τα λοιπά μέλη του ΔΣ ή της κοινότητας Ράγκμπι Λιγκ”» προσθέτει η Ομοσπονδία.

Σχολιάζοντας την απάντηση της Ομοσπονδίας, η Ελευθερία Αγγέλη, δήλωσε ότι «η Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι Λιγκ δεν θέλει οποιοδήποτε πολιτικό μήνυμα μέσω των αγώνων. Με αυτό προφανώς διαφωνώ, ωστόσο εκτιμώ την παραδοχή του λάθους τους για την παραποίηση της φωτογραφίας. Η κοινότητα του Ράγκμπι Λιγκ στην Ελλάδα είναι τόσο μικρή, υποχρηματοδοτουμένη και πολλές φορές απαξιωμένη, που μια χούφτα άνθρωποι με συνεχή συνεργασία και σεβασμό προσπαθούμε καθημερινά να ανταπεξέλθουμε αθλητικά».

«Άρα, δε με ενδιάφερε σε όλη αυτή τη διαδικασία να διασύρω την Ομοσπονδία, όπως έγινε αναμενόμενα στα social media, αλλά ήταν σημαντικό που πέρασε το μήνυμα και ευελπιστώ να ανοίξει μια κουβέντα για τον ακτιβισμό και το σεβασμό σε αυτόν» υπογράμμισε η Ελευθερία Αγγέλη.

Διαβάστε επίσης:

Πειθαρχική δίωξη στον Αχιλλέα Μπέο

«Τρέχουν» οι εξελίξεις στη Super League: Παραιτήθηκε από την προεδρία ο Βαγγέλης Μαρινάκης – Τέλος και ο Κλάτενμπεργκ

ΣΤΑΣΥ: Παράνομη η στάση εργασίας – Κανονικά τα δρομολόγια του μετρό και του τραμ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 22:24