search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 15:56
MENU CLOSE

Ισπανία: Νεαροί έκλεψαν από φάτνη τον Ιησού και ζητούσαν… μέσω TikTok λύτρα για να τον επιστρέψουν – Δύο συλλήψεις

18.12.2023 18:42
fatni-new
Πηγή: Pixabay

Η αστυνομία της Ισπανίας συνέλαβε δύο νεαρούς που κατηγορούνται ότι έκλεψαν ένα αγαλματίδιο που απεικονίζει τον Ιησού βρέφος από μια φάτνη και ζητούσαν λύτρα για την επιστροφή του με βίντεο που ανήρτησαν στο Tik Tok.

Οι δυο νεαροί, ηλικίας 19 και 21 ετών, ανήρτησαν ένα βίντεο αποκαλώντας τους εαυτούς τους «οι απαγωγείς» και απαιτούσαν λύτρα ύψους 2.000 ευρώ από την αστυνομία στο Σαν Βισέντ ντελ Ρασπέιγ, ένα προάστιο του Αλικάντε.

Στο βίντεο καταγράφεται επίσης ένας άνδρας, με τα χαρακτηριστικά του να έχουν αλλοιωθεί έπειτα από τεχνική επεξεργασία, να εμφανίζεται και να παίρνει το αγαλματίδιο από το έδαφος, ενώ στη συνέχεια το τοποθετεί στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου.

@paco3386 Máxima difusión por favor, no solo ha sido ese, también han robado el que había puesto también en la calle Villafranqueza 17 donde está el mercadillo de Navidad, ojalá os pillen y veréis como ya no os vais a reír tanto. #navidad #Alicante #sanvicentedelraspeig #niñojesus ♬ sonido original – paco1986garcia

Η δημοτική αρχή ανέφερε σε μια ανακοίνωση πως οι δύο άνδρες παραδέχθηκαν την εμπλοκή τους στην κλοπή, ενώ είχαν οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα.

Αφότου το συγκεκριμένο βίντεο έγινε viral, το αγαλματίδιο επανεμφανίστηκε χθες το βράδυ δίπλα σε έναν κάδο απορριμμάτων, σε έναν δρόμο κοντά στη φάτνη, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Παχί Πασκουάλ.

Επανατοποθετήθηκε στο λίκνο του το πρωί της Δευτέρας (18/12). Ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στο Αλικάντε, Κάρλος Σάντσεθ, δήλωσε πως το περιστατικό ήταν «πολύ ατυχές, διότι δεν ήταν καθόλου αστείο».

Διαβάστε επίσης:

Πάπας Φραγκίσκος: Οι ιερείς μπορούν να ευλογούν τα ομόφυλα ζευγάρια

Ερυθρά Θάλασσα: Επίθεση σε νορβηγικό πλοίο από τους Χούθι – Αναστέλλουν τις μεταφορές στην  περιοχή μεγάλες εταιρείες

Πρώτο στις ευρωεκλογές το κόμμα της Λεπέν, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 15:42