search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:29
MENU CLOSE

Πάπας Φραγκίσκος: Οι ιερείς μπορούν να ευλογούν τα ομόφυλα ζευγάρια

18.12.2023 18:14
PAPAS_FRAGISKOS
AP

Τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν πλέον να ευλογηθούν από την Καθολική Εκκλησία. Το Βατικανό δημοσίευσε σήμερα δήλωση που επιτρέπει στους Καθολικούς κληρικούς να ευλογούν τα ανύπαντρα και ομόφυλα ζευγάρια. Η κίνηση αυτή αποτελεί σαφή αλλαγή στην πολιτική του.

Στο κείμενο με τίτλο «Fiducia supplicans» που δόθηκε στη δημοσιότητα στο Βατικανό σε πολλές γλώσσες, φέρει την υπογραφή του καρδινάλιου Βίκτορ Φερνάντεζ, ο οποίος θεωρείται στενός έμπιστος του Πάπα Φραγκίσκου.

Στο κείμενο ο καρδινάλιος Φερντάντεζ τονίζει ότι η εκκλησία έχει «διευρύνει και εμπλουτίσει» την κατανόησή της για το τι είναι ευλογία υπό το φως των ποιμαντικών ιδανικών του Πάπα Φραγκίσκου. Με αυτήν την περαιτέρω ανεπτυγμένη κατανόηση της ευλογίας, είναι δυνατό να «ευλογηθούν ζευγάρια σε ακανόνιστες καταστάσεις και ζευγάρια του ίδιου φύλου, χωρίς να επιβεβαιωθεί επισήμως η κατάστασή τους ή να αλλάξει με οποιονδήποτε τρόπο η μακρόχρονη διδασκαλία της Εκκλησίας για το γάμο».

Μόλις τον Φεβρουάριο του 2021, η θρησκευτική αρχή του Βατικανού ανακοίνωνε ότι η ευλογία για ομόφυλα ζευγάρια δεν ήταν δυνατή στην Καθολική Εκκλησία.

Με την νέα ανακοίνωση παύει η προηγούμενη απαγόρευση για τα ομόφυλα ζευγάρια που είχε δημοσιοποιήσει η αρμόδια επιτροπή του Βατικανού. Σε κάθε περίπτωση, καθίσταται σαφές ότι αυτό δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται ο θρησκευτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών. «Δεν επιτρέπονται, παράλληλα, θρησκευτικές τελετές οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση με τέλεση γάμου» αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα, η κοινότητα του Αγίου Όρους με νεότερη ενημέρωσή της εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή της στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Στην ανακοίνωσή τους μάλιστα αναφέρουν ότι «αντίκειται στην ευαγγελικήν διδασκαλίαν, αλλά και εις την μακραίωνην παράδοσιν του ευσεβούς έθνους και γένους ημών».

Παράλληλα, η κοινότητα του Αγίου Όρους πέρα από τον έντονο προβληματισμό της απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση να μην προχωρήσει «εις την αναγγελθείσαν αντιευαγγελικήν νομοθεσίαν».

Διαβάστε επίσης:

Ερυθρά Θάλασσα: Επίθεση σε νορβηγικό πλοίο από τους Χούθι – Αναστέλλουν τις μεταφορές στην  περιοχή μεγάλες εταιρείες

Πού κάνουν διακοπές οι ταξιδιώτες… πολυτελείας! (Photos)

Μπουένος Άιρες: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν αεροσκάφος (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:28