search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 20:30
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Ξεκίνησε η μάχη του Ανδρουλάκη με τον Μητσοτάκη – Αγώνας για τους «Κεντρώους» 

18.12.2023 07:40
mitsotakis_androulakis_0108_1920-1080_new

Μία ακόμα μεταξύ του αναμέτρηση είχαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης για τον προϋπολογισμό ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του όχι μόνο επιτέθηκε στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά κατέθεσε και προτάσεις σε βασικά σημεία. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έμεινε μόνο στα του προϋπολογισμού και της οικονομίας αλλά τοποθετήθηκε σε μία σειρά από ζητήματα, όπως η Παιδεία, η Υγεία αλλά και οι Θεσμοί. 

Μάχη για τους Κεντρώους 

Κορυφαίος στόχος του Νίκου Ανδρουλάκη είναι με σταθερά και αργά βήματα να αποδομηθεί η πολιτική της κυβέρνησης. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δε θέλει απλώς να προχωρήσει σε διαπιστώσεις αλλά να δείξει πως έχει προτάσεις σε όλα τα ζητήματα. Πράγμα που έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης χθες, για την Ακρίβεια, την Παιδεία, την Στεγαστική Κρίση, την Υγεία αλλά και τους Θεσμούς. Το μήνυμα ότι θέλει ένα «ΠΑΣΟΚ – θέσεων» το μετέφερε στους συνεργάτες του αλλά και στους βουλευτές του. Η μάχη που δίνει το ΠΑΣΟΚ δεν είναι άλλη απ’ αυτήν την προσέλκυσης κεντρώων ψηφοφόρων. Ο Νίκος Ανδρουλάκης – όπως είναι φυσικό – θα ποντάρει πολύ περισσότερο στο κέντρο τόσο για να αποσπάσει ψηφοφόρους από την Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και από τους κεντρώους που έμειναν ή στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Η… μπίλια μπορεί να κάτσει στο κέντρο μέσω δράσεων που ετοιμάζουν στο ΠΑΣΟΚ μετά τις γιορτές. 

Ψηφίζει τις αλλαγές στην Παιδεία 

Όπως είχε γράψει στο φύλλο της η εφημερίδα (τεύχος 2307 – 09/11/2023 ) στις δράσεις του κόμματος για την επιστροφή των «Κεντρώων» ψηφοφόρων συμπεριλαμβάνονται και οι ενέργειες του κόμματος εντός της Βουλής. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τον νόμο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, το οποίο όπως είπε ο Πρωθυπουργός θα το παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας και θα γίνει νόμος του κράτους εντός του πρώτου μήνα του 2024. Το ΠΑΣΟΚ, αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να καταθέσει και τις προτάσεις του για την συνεργασία των δημοσίων πανεπιστήμιων με πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού. Λαμβάνοντας ως δεδομένο – με τις σημερινές πληροφορίες – ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα ψηφίσει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το πρώτο «μεγάλο» φλερτ με τους πολίτες του Κέντρου γίνεται. 

Όλα για όλα τον Ιούνιο  

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η μεγαλύτερη πολιτική δοκιμασία στην οποία καλείται να αντεπεξέλθει ο Ανδρουλάκης είναι οι ευρωεκλογές. Αυτό που τονίζουν συνεργάτες του είναι πως ο ίδιος έχει ένα ατού, το οποίο δεν έχει ο Στέφανος Κασσελάκης. Γνωρίζει πολύ καλά τα ευρωπαϊκά ζητήματα, αλλά και τον προεκλογικό αγώνα που χρειάζεται, αφού και ο ίδιος κατάφερε να μείνει οκτώ χρόνια σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο μέσω του σταυρού. Το ψηφοδέλτιο θα είναι άκρως ανταγωνιστικό, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με το ποσοστό που επιθυμεί έθεσε τον πήχη στην τελευταία του συνέντευξη: «Το πιο σημαντικό είναι η παράταξή μας να είναι ισχυρή στις επόμενες ευρωεκλογές για να μπορεί να οικοδομήσει τη σύγχρονη Κεντροαριστερά, που θα νικήσει τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές. Μπορεί αυτό σήμερα να φαίνεται ακόμα και αμετροεπές, αλλά θέλω να θυμίσω σε κάποιους ότι πριν από τις εθνικές εκλογές εκτιμούσαν ότι το ΠΑΣΟΚ θα ήταν μονοψήφιο και θα αναγκαζόταν να ακολουθήσει τον κ. Τσίπρα ή τον κ. Μητσοτάκη. Διαψεύστηκαν. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Για αυτό μίλησα για έναν άλλον ιστορικό κύκλο. Εμείς οφείλουμε να είμαστε σοβαροί, συνεπείς και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε» είναι το κεντρικό μήνυμα του Ανδρουλάκη (Alpha). 

Διαβάστε επίσης:

Προϋπολογισμός 2024: Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή με 158 ψήφους υπέρ – Καταψήφισαν 142 βουλευτές

Χατζηδάκης: «Συνταγή που πετυχαίνει, δεν την αλλάζεις»

Φάμελλος: Άδικος προϋπολογισμός, με ρουσφέτια, ξεπουλήματα και ρεκόρ φόρων – Ο ΣΥΡΙΖΑ εργάζεται για την πολιτική αλλαγή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 20:24