search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 19:21
MENU CLOSE

Καλλιακμάνης για βόμβα στου Ζωγράφου: Είχε υλικά που χρησιμοποιούσε η «17 Νοέμβρη» – Πώς ήξεραν ότι δεν λειτουργούσε το καταγραφικό; (video)

19.12.2023 10:59
zografou_bomb_new

Την διαπίστωση ότι τα υλικά στη βόμβα που εντοπίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (18/120 κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στου Ζωγράφου, «τα χρησιμοποιούσε η 17 Νοέμβρη», έκανε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Η βόμβα είχε δύο πυροκροτητές που θα μπορούσε να απενεργοποιήσει τον έναν και να σκάσει ο άλλος. Το έκανε με κίνδυνο της ζωή του», είπε το πρωί της Τρίτης (19/12) ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Τα υλικά τα έχουμε ξαναδεί, η συνδεσμολογία ήταν διαφορετική», πρόσθεσε από την πλευρά της, επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα Καλλιακμάνη, η εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Ήμασταν τυχεροί χάρη στην ψυχραιμία του πυροτεχνουργού γιατί έχουμε ατόφιο τον μηχανισμό και μπορεί να προκύψουν στοιχεία», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν μέσα σε τάπερ, είχε εκτός από ρολόι, δύο πυροκροτητές και διακόπτη ενώ περιείχε μισή λίμπρα C4 υψηλό εκρηκτικό και 150 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδα.

«Είναι μια συγκυρία περίεργη, ανησυχούν πολλοί στην ΕΛΑΣ. Είναι περίεργο ότι γνώριζαν ότι το καταγραφικό δεν λειτουργούσε», συμπλήρωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης. «Πώς ήξεραν ότι δεν λειτουργούσε το καταγραφικό; Πρέπει η έρευνα να το δείξει. Εκτός εάν δεν είχαν πάρει χαμπάρι ότι υπήρχαν κάμερες. Δεν αποκλείω τίποτα, υπάρχουν τέτοια στοιχεία και στην αστυνομία και παντού. Όπου υπάρχει διαφθορά επιλαμβάνεται το εσωτερικών υποθέσεων», πρόσθεσε.

Όπως εκτίμησε «αν αυτό το πράγμα έσκαγε δεν θα ζούσαν όσοι περνούσαν από εκεί, δεν θα ήταν στη ζωή ο αστυνομικός σκοπός, θα κινδύνευαν και φοιτητές. Είναι πολύ ανησυχητικό ότι ίσως είναι το ξεκίνημα μιας ομάδας τρομοκρατών που αρχίζουν με αυτή την ενέργεια. Πάντα υπάρχει ο έμπειρος, πάντα υπάρχει κάποιος που δίνει τέτοιες οδηγίες και βρίσκει εκκολαπτόμενους τρομοκράτες και τους στρατολογεί».

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ: «Έπρεπε να γίνω 100 χρόνων για να είμαι σίγουρη ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι στη Βεργίνα» (video)

Μινιόν – Κατράντζος: Σαν σήμερα οι καταστροφικές πυρκαγιές (Video)

Πέθανε ο Νίκος Φλωρινιώτης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 19:21