search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 18:54
MENU CLOSE

Πυρά της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την «Ανάπλαση ΑΕ»- Θέτει εκτός ΔΣ τον Δήμαρχο Αθηναίων

19.12.2023 15:13
vouli 876- new

Πυρ ομαδόν δέχεται η κυβέρνηση στη βουλή για την τροπολογία που θέτει εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ανάπλασης Α.Ε. τον Δήμαρχο Αθηναίων και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που ανήκουν στην πλειοψηφούσα παράταξη.

Για προσβολή στο θεσμό της Τ.Α. το νέο Δήμαρχο Αθηναίων και τη λαϊκή ετυμηγορία των πολιτών της Αθήνας που ψήφισαν τον Χάρη Δούκα για να γυρίσει η πόλη σελίδα, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ζητώντας την απόσυρση της τροπολογίας που αποδεικνύει, όπως είπε, πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η συγκάλυψη του απερχόμενου δημάρχου και ανιψιού του πρωθυπουργού, Κώστα Μπακογιάννη. 

«Επειδή ο νέος Δήμαρχος δεν έχει μπάρμπα στην Κορώνη και το Μάξιμου, εκδικείστε τους πολίτες, είναι ντροπή σας», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και διερωτήθηκε « τί φοβάται ο κ. Μητσοτάκης και τρεις ημέρες πριν την ορκωμοσία του κ. Δούκα, φέρνει αυτή τη ντροπιαστική ρύθμιση», είπε και επεσήμανε ως προς τον χρόνο κατάθεσής της ότι αυτό έγινε όταν ο νεοεκλεγείς δήμαρχος ανακοίνωσε έλεγχο σε έργα της Ανάπλασης Α.Ε. 

«Το 2020, τον Φεβρουάριο όταν δήμαρχος ήταν ο ανιψιός ήταν και πρόεδρος και επέλεγε την πλειοψηφία. Τώρα που έπαψε να είναι δήμαρχος ο ανιψιός όλα περνάνε στην κυβέρνηση. Γιατί; Γιατί προφανέστατα ενοχλείστε… Φοβάστε ότι θα ελέγξουμε όλα αυτά τα έργα και ιδιαίτερα τον μεγάλο περίπατο που τον οδήγησε και στον Μεγάλο Περίπατο της ήττας», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Μάκης Βορίδης υποστήριξε ότι ο ισχυρισμός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι δήθεν η ρύθμιση αυτή γίνεται σκοπίμως για να μην ασκήσει τα καθήκοντά του ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, θα είχε βάση αν δεν άλλαζε ο σκοπός και το πεδίο των αρμοδιοτήτων της εταιρείας , η οποία πλέον θα έχει την ευθύνη των αστικών αναπλάσεων σε όλη την Περιφέρεια.

«Για καθεστωτική και αντιδημοκρατική παρέμβαση που αμφισβητεί τη δημοκρατική επιλογή των Αθηναίων πολιτών»,  έκανε λόγο ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος διερωτήθηκε «πού θα φτάσει ο δημοκρατικός κατήφορος» της κυβέρνησης.

Απαντώντας ο υπουργός Επικρατείας καταλόγισε αδικαιολόγητη καχυποψία στην αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας ότι δεν διαφοροποιείται ο οικονομικός έλεγχος,  καθώς και τώρα και πριν τον έλεγχο ασκεί το δημόσιο με βάση το νόμο περί ανωνύμων εταιρειών.

Διαβάστε επίσης:

Άδωνις Γεωργιάδης: Πείτε πάλι καλά που αναλάβαμε από τον Άγιο Αντώνη Σαμαρά

Κασσελάκης για Δήμο Αθήνας: «Όταν η Οικογένεια χάνει την εξουσία, γίνεται καθεστώς αν πρόκειται να καλύψει εκλεκτό μέλος της»

Σφοδρές αντιδράσεις για την τροπολογία της κυβέρνησης που «πετάει έξω» τον Δήμο Αθηναίων από την εταιρία αναπλάσεων – Η παρέμβαση Δούκα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 18:38