search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:22
MENU CLOSE

Ροζ σημαία: Μεγαλειώδη αδειάσματα Μενδώνη-Μπακογιάννη σε Γεραπετρίτη – «Η τέχνη δεν λογοκρίνεται»

19.12.2023 18:10
mendoni-ntora-65

Πληθαίνουν τα «αδειάσματα» στον Γιώργο Γεραπετρίτη για την εντολή που έδωσε να κατέβει το έργο της Γεωργίας Λαλέ με τη ροζ σημαία που δημιούργησε από σεντόνια κακοποιημένων γυναικών. Τον «στρίμωξε» η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επιφύλασσε ηχηρό χαστούκι, που «ποιητική αδεία» θα έλεγε κανείς ότι ακούστηκε μέχρι τη… Νέα Υόρκη.

Μιλώντας στον real fm η κυρία Μενδώνη σχολίασε ξερά και με απόλυτη σαφήνεια ότι «η τέχνη δεν πρέπει να λογοκρίνεται, αυτή είναι η πάγια θέση του υπουργείου Πολιτισμού».

Σημειωτέον ότι το έργο που προκάλεσε αρχικά την παραληρηματική αντίδραση του προέδρου της Νίκης Δημήτρη Νατσιού, ο οποίος κατάφερε να σύρει ως και τον υπουργό Εξωτερικών στη δική του σκοταδιστική λογική, εκτίθεται στο Γενικό Προξενείο της χώρας στη Νέα Υόρκη.

Ακούστε το απόσπασμα στο 19.29′:

«Διαφωνώ με αυτό που έγινε», είπε σύμφωνα με πληροφορίες η Ντόρα Μπακογιάννη και πρώην υπουργός Εξωτερικών στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής όπου ο κ. Γεραπετρίτης ενημέρωνε για θέματα της αρμοδιότητας του.

Η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε ότι δεν πρέπει να λογοκρίνεται η τέχνη, ενώ κι η Ρένα Δούρου από τον ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξε το θέμα, έκανε λόγο για «ευθυγράμμιση με την ακροδεξιά» και «απόφαση υπακοής στο μαύρο». 

«Κανένας δεν συζητά λογοκρισία της τέχνης», φέρεται να απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών, εκφράζοντας την άποψη ότι εάν είχε “ανέβει” το έργο σε οποιαδήποτε ιδιωτική γκαλερί, δεν θα υπήρξε πρόβλημα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας το ελληνικό προξενείο είναι «στενό ελληνικό κράτος» με αποστολή των διπλωματικών αρχών να είναι και η ανάδειξη των εθνικών συμβόλων.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ για ροζ σημαία: Φίμωση που μας γυρίζει σε σκοτεινές εποχές, σύρεται από τον Νατσιό ο Γεραπετρίτης   

Φαραντούρης: Σοβαρή θεσμική διολίσθηση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο η τροπολογία για τον Δήμο Αθηναίων

Η «σκιώδης» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Οι νέες θεματικές χρεώσεις της ΠΓ – Όλα τα ονόματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42