search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 15:43
MENU CLOSE

Μήνυμα Χούτι σε ΗΠΑ: Αν αναμειχθείτε περισσότερο στην Υεμένη θα χτυπήσουμε αμερικανικά πλοία

20.12.2023 20:06
xouti_yemeni
AP

Ο ηγέτης του σιιτικού, υποστηριζόμενου από το Ιράν κινήματος των Χούτι της Υεμένης, Άμπντελ Μάλεκ αλ Χούθι, προειδοποίησε σήμερα ότι η οργάνωσή του θα αρχίσει να εκτοξεύει πυραύλους κατά αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην περίπτωση που η Ουάσινγκτον αναμειχθεί περισσότερο στις υποθέσεις της οργάνωσης του ή στοχοθετήσει την Υεμένη.

Ο αλ Χούθι προειδοποίησε επίσης άλλες χώρες να μην εμπλακούν σε ένα πολυεθνικό σχηματισμό που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ χθες Τρίτη για την προστασία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επανειλημμένες επιθέσεις των Χούτι εναντίον πλοίων που κατ’ αυτούς «συνδέονται» με το Ισραήλ.

Αν οι ΗΠΑ ξεκινήσουν να αναμειγνύονται περισσότερο, οι Χούτι «δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και θα θέσουν στο στόχαστρο και τα πολεμικά αμερικανικά πλοία και τα συμφέροντά τους με πυραύλους», είπε ο αλ Χούθι, σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Οι Χούτι έχουν εξαπολύσει σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα ως απάντηση στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς της Λωρίδας της Γάζας.

Διαβάστε επίσης:

CNN: Σε αχαρτογράφητα νερά οι ΗΠΑ μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κολοράντο για τον Τραμπ

Τους 20.000 έφτασαν οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από την αρχή του πολέμου

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της NASA, μόλις… 2.500 έτη φωτός μακριά από τη Γη (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 15:38